İZMİR’in Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’ucube’ dediği Kars’taki ’Barış ve İnsan Hakları Heykeli’ne sahip çıktı. Başkan Özgüven, "Sanatçının izniyle büyük bir onurla heykeli ilçemize alırız" dedi.

BU NASIL İLERİ DEMOKRASİ?

Başbakan Erdoğan’ın Kars gezisi sırasında heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan, ancak yarım kalan ’Barış ve İnsan Hakları Heykeli’ni "ucubeye" benzetmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak’ın ardından Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de, konuya dahil olarak heykele sahip çıktı. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özgüven, şunları kaydetti: "Sanatın içine tüküren zihniyet şimdilerde barış ve özgürlük anıtlarına ucube demeye başlamıştır. Bu nasıl ileri demokrasidir? Bunların demokrasiden, insan haklarından, barıştan bahsetmesi doğru mudur? Sanata ve sanatçıya katlanamayanlar, toplumsal barışı nasıl sağlayacaklar? Bu mantığı anlamıyorum ve şiddetle kınıyorum." Anıtın taşınması durumunda Dikili’ye getirilmesini talep edeceklerini belirten Özgüven, "Dikili bilindiği gibi bir barış ve demokrasi şehridir. Adını yapmış olduğu barış festivalleriyle, Olof Palme Barış Anıtı’yla duyurmuştur. Anıtın taşınması söz konusu olursa, sanatçının izniyle büyük bir onurla ilçemize alırız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Barış ve Demokrasi Şenlikleri’ne davet etmek istedikleri heykeltıraş Mehmet Aksoy’un sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)