Kuşadası’nda barış isteyen EMEP ve HDP yöneticilerine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Aralarında Emek Partisi Kuşadası İlçe Sekreteri Sinan Tuncer, HDP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyesi Metin Taş’ın da olduğu 9 kişiye ayrı ayrı 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi aynı davada 18 yaşından küçük olan bir kişiye de “1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” ve “3 yıl süre ile denetim süresine tutulmasına” karar verdi.

Tuncer ve Taş ile birlikte 10 kişi, Cizre’de yaşanan ölümleri protesto etmek için 11 ve 12 Şubat 2016 tarihlerinde Kuşadası’nda yapılan gösterilerde “düdük çalmak ve yanlarında getirdikleri mutfak eşyalarını birbirine vurarak gürültü çıkarmak; “Susma haykır barış hemen şimdi; Susma sustukça sıra sana gelecek; Her yer Cizre her yer direniş; Yaşasın halkların kardeşliği, Ölmek öldürmek istemiyoruz” şeklinde slogan atarak , “terör örgütü propagandasını yapmak suçunu işledikleri” gerekçesiyle Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapisle cezalandırıldılar.

Söke 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararda “Sanıkların fiili işledikten sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, pişmanlıklarının olmaması göz önünde bulundurulduğunda yeniden suç işlemeyecekleri  konusunda olumlu kanaat oluşmadığından haklarında bu suç yönünden hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin hükümlerin uygulanmasına takdiren yer olmadığına; Sanıkların kişilikleri, sosyal ve ekonomik durumları ile suçun işlenmesindeki özellikler göz önünde bulundurularak ve ceza miktarları da dikkate alınarak hapis cezasının 5237 sayılı TCK’nın 50/1. Maddesi gereğince seçenek yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığına; Sanıkların kişilik özellikleri ile herhangi bir pişmanlık göstermemeleri, dolayısıyla tekrar suç işlemeyecekleri konusunda mahkememizde olumlu kanaat hasıl olmaması gözetilerek aldıkları cezaların 5237 sayılı TCK’nın 51. Maddesi gereğince ertelenmesine takdiren yer olmadığı” belirtildi.

Sinan Tuncer ile birlikte 9 kişinin istinaf başvurusu, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.(Kaynak: Evrensel)