Akademisyen Prof. Dr. Neşe Yıldıran Işık Üniversitesi’ndeki görevine son verildi. Yıldıran’a gerekçe olarak Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza atması gösterildi.

Yıldıran sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Birlikte ders yaptığımız öğrencilerimin bilgi sahibi olma hakkını gözeterek çok kısa bir açıklama yapacağım: Barış bildirisine koyduğum imzamın geri alınmasını talep eden mütevelli heyetinin isteğini reddettiğim için, Işık Üniversitesi’ndeki görevime son verilmiş bulunuyor. Hukuksuz olan bu kararı yargıya taşıyacağım için daha fazla yorumda bulunmak istemiyorum. Lütfen yerime derse gelen hocanıza saygılı olun, kendisini kötü hissetmemesini sağlayın. Sizden tek istediğim budur. Hep tekrarladığımı hatırlayın: her ne olursa olsun işimizi iyi yapacağız.”

VAN'DA 3 AKADEMİSYEN DAHA AÇIĞA ALINDI

Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) "Barış Metni" imzacısı 3 akademisyen daha açığa alındı. YYÜ’de açığa bir hafta içierisinde açığa alınan akademisyen sayısı 6 oldu.

Edebiyat Fakültesinde görevli Doç.Dr. Çakır Ceyhan Suvari, Yrd. Doç. Dr Zeliha Burcu Acar ve Yrd. Doç. Dr. Emrah Günok haklarında terör örgütü suçlamasıyla açılan soruşturma sonuçlanıncaya kadar 'soruşturmanın selamati' bahanesiyle açığa alındılar. Açılan soruşturma hakkında akademisyenlere bilgi verilmezken yapılan tebliğde soruşturma gerekçesi olarak "örgüt üyeliği" gösterildi.