Çocuklar için Hemen Şimdi Barış Girişimi, Karşı Bisiklet üyeleri ile birlikte bölgede süren savaşın son bulması için barışa pedal çevirdi. 

Konak Eski Sümerbank önünde başlayan etkinlikte ilk olarak Ahura ve Praksis barış şarkıları söyledi. Ardından Konak sahilden Gündoğdu Meydanı’na bisikletle geçildi.

Gündoğdu’da barış açıklamasını okuyan Gündem Çocuk Derneği’nden Ezgi Koman, bölgede devam eden savaşta çocuklara yönelik hak ihlallerinden bahsederek “Devleti bir an evvel uluslararası sözleşmelerden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Yani çocukları öldürmemeye, öldürülmesini engellemeye; eğitim, sağlık, barış içerisinde yaşama haklarını sağlamaya;  ifade ve düşünce özgürlüğüne saygı duymaya çağırıyoruz. Bu çatışmadan etkilenen çocukları korumasını ve bakım sağlamak amacıyla her türlü önlemler alınmalıdır” dedi.

‘BARIŞ TALEBİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

90’lı yıllardaki savaş ortamının bedelini tüm Türkiye’nin çok ağır ödediğini de ifade eden Koman şunları söyledi “Yaşadığımız bu zorlu günlerin telafisi ancak Barış, Özgürlük ve Dayanışmayla mümkündür. Çocukları İçin Barış, Hemen Şimdi Girişimi olarak barış talebimizden vazgeçmeyeceğimiz ve çocuklara barışı anlatmanın yolunu ve umudunu her daim koruyacağız.”

(Evrensel)