Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 21 Aralık 2013’de tutuklanan 14 kişi avukatları aracılığı ile İstanbul 25’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak haklarında verilmiş olan tutuklama kararının geri alınmasını istedi.

Tutuklama kararının geri alınmaması durumunda ise tutuklamaya itirazlarının değerlendirilmesi için dilekçelerinin bir üst mahkemeye gönderilmesini talep etti. 21 Aralık 2013’de verdiği tutuklama kararının yerinde olduğunu savunan İstanbul 25’inci Sulh Ceza Mahkemesi, bu kararını geri almayarak tutuklamaya yapılan itirazın değerlendirilmesi için dilekçeleri İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

“TUTUKLAMA KARARINDA İSABETSİZLİK YOK”

Dosyayı inceleyen İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, 21 Aralık 2013’de 25’inci Sulh Ceza Mahkemesince verilen kararda gerekçe yönünden isabetsizlik bulunmadığına ve kararın yerinde olduğuna dikkat çekti. İstanbul 14 Asliye Ceza Mahkemesi, Barış Güler, Süleyman Aslan, Muacet Korkmaz, Emir Eroğlu, Umut Bayraktar, Ahmet Murat Öziş,Rüçhan Bayar, Özgür Özdemir, Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhaneh, Hikmet Tuner hakkında mevcut delil durumu, suçların vasıf ve mahiyeti, kanundaki cezaların alt ve üst sınırı, teknik takip bilgileri ve diğer deliller dikkate alındığında kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle reddetti. (Hürriyet)