Barış Bloku, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair anayasa değişikliğine hayır diyen milletvekillerine AYM'ye başvurma çağrısı yaptı.

Barış Bloku’nun, milletvekillerine yaptığı çağrıda, “ Kürt sorununun Meclis çatısı altında barış zemininin yok edilmesine izin vermeyin. Anayasa Mahkemesi’ne başvurun. Bunun için gerekli imzayı veren 110 milletvekilinden biri olun” ifadeleri kullanıldı.

Anayasa Mahkemesi'ne toplu başvuru için 110 vekilin imzası gerekiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) CHP milletvekillerine dokunulmazlıklarla ilgili anayasa teklifi değişikliği kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için imza vermesi çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP’li vekiller dün (26 Mayıs) değişikliğin iptali için AYM’ye ayrı ayrı başvurdu.

Barış Bloku yayınladığı açıklaması şöyle:

“Hayır” diyen vekillere sesleniyoruz,

 “Tüm baskılara rağmen demokrasinin barışın ve vicdanınızın sesini dinleyerek hayır oyu kullandınız. Şimdi bir adım daha atma zamanı.

“Kürt sorununun Meclis çatısı altında barış zemininin yok edilmesine izin vermeyin.

“Onlarca milletvekilinin cezaevine yollanmasına, TBMM’nin Saray’a bağlı işlevsiz bir kuruma dönüşmesine seyirci kalmayın.

“Açıkça Anayasa'ya, temel hak ve özgürlüklere aykırı olan bu hukuksuzluğun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurun. Bunun için gerekli imzayı veren 110 milletvekilinden biri olun.

“Kendi belirlediği bir başbakana bile tahammül edemeyen, yargıya doğrudan direktif vermekte hiç sakınca görmeyen, Anayasa'yı açıkça ve devamlı olarak çiğneyen Saray’ın mutlak iktidar arzusuna yol vermeyin.

"Tek adam diktası, savaş, ölüm, kin, nefret değil; çoğulculuk, özgürlük, demokrasi ve her şeyden önce barış istiyoruz!”

(Kaynak: Bianet)