Şırnak'ta PKK'nin karakola düzenlediği saldırı esnasında hayatını kaybeden onbaşı Barış Aybek'in 'asker kurşunuyla hayatını kaybettiği' iddia edildi.

Yurt gazetesinden Fırat Fıstık'ın haberine göre, Barış Aybek'in asker arkadaşı söz konusu iddiaları destekleyen mesajlar attı. Bu mesajlarda ise Aybek'in asker tarafından atılan 'kaza kurşunu' sonucu vurulduğu iddia edildi.

Yurt'ta yer alan haberde sosyal medyada dolaşan telefon mesajlaşmalarına dikkat çekilirken, ilgili mesajlardaki iddialara yer verildi:

'KILIFINA UYDURULDU'

"M1 mevzisinden uçaksavarla ve silahlarla terör örgütü üyelerine ateş ediliyordu. İddiaya göre açılan ateş sonucunda kurşun, M1 mevzisinden diğer mevzide bulunan arkası dönük Barış’ın sırtına saplandı. Yine iddia içinde Barış’ın asker arkadaşi kurşunun yerden sektiğini düşündüğünü de sözlerine ekliyor. Bir başka arkadaşına göre ise mevziler arası mesafe çok kısa ve 3 km mesafedeki bir yerde kurşun yerden sekerek gelemez.

Bu iddiayı dile getiren arkadaşi aynı zamanda askeri hastanede durumun 'kılıfına uydurulduğunu' belirtirken, cenazeye çok sayıda albay ve yarbayın gelmesini de bu olaya bağladı."

İlgili haberde, söz konusu mesajlaşmalar da paylaşıldı:











AYBEK'İN PAYLAŞIMLARI

Barış Aybek, Şırnak’taki Akdizgin Üs Bölgesi’ne yapılan saldırı sonucu terhisine iki ay kala hayatını kaybetmişti.

Aybek’in kişisel Twitter hesabındaki profil fotoğrafında, duvardaki Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney posterleri dikkat çekmişti.

Aybek ayrıca, Suruç katliamı için de #suruçtakatliamvar etiketi altında “Bu dünyada insan olmaktan utanıyorum” tweetini atmış; yine Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan’ın ardından ise, "3 çocuk yapın. Biri ekmek almaya giderken, biri parkta direnirken, biri sokakta dövülürken öldürülürsün. #BerkinElvanÖlümsüzdür” diye yazmış.