Oyuncu Barış Atay’ın Redhack davasından gözaltına alınmasına ilişkin Sanat Meclisi bugün Beyoğlu - Yeşilçam Sineması’nda bir basın açıklaması yaptı.

“#direnenlerinsesihepaynıdır, Sanat Meclisi” yazılı bir pankart taşıyan topluluk adına Erdal Bayrakoğlu açıklamayı okudu:

“Barış Atay, direnişin başından bu yana halkla birlikte hareket etti diye, buna kayıtsız, duyarsız kalmadı diye, komik gerekçelerle gözaltına alındı. Onu gözaltına alarak bütün sanatçılara da gözdağı vermek istiyor AKP. Uslu durmazsanız hepinizi böyle bir bir toplarım demek istiyor. Sanata ve sanatçıya nasıl baktığını lafta değil uygulamada aramak gerekir. Ahmet Kaya’ya değer veriyormuş gibi gösterip hak arama mücadelesi içinde olan bir başka sanatçıyı ve onun şahsında bütün sanatçıları hedef tahtasına koyan bir iktidar, sanatçının dostu olamaz. Mehmet Ali Alabora, Barış Atay, başka nedenler bahane edilerek gözaltına alınan diğer sanatçılar ve onlar nezdinde bize yapılan bu uygulamayı protesto ediyoruz.”

Söz alan Barış Atay ise Sanat Meclisi olarak sürekli halkın yanında olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Sadece bizler değil, asıl isimlerinin duyulması gereken yürekli insanlar olduğunu düşünüyorum. Tek tek sayacağım isimlerini. Salih, Uğur, Taşkın, Ulaş, Abidin, Erbay, Necmi, Taylan, Meltem, Duygu, Alaaddin, Emrah ve Murat. Asıl takdir ve desteği hak eden, gerçekten yürekli olan insanlar onlar. Çünkü herhangi bir kamuoyu desteği beklemeden, sadece yaşadıkları ülkenin daha aydınlık bir geleceğe ihtiyacı olduklarını bildiklerinden, buna inandıklarından ve bunun için mücadele etmenin gerekliliğini bildiklerinden dolayı bu yola çıktılar. İlk değiller son olmayacaklar. Bu bir Barış Atay meselesi değil, bu sanatçı meselesi değil, bu bir görünürlülük, popülerlik meselesi değil... Bu hukuksuz davalarla insanların sorgusuz sualsiz kodese atıldıkları, tutsak edildikleri günleri her zaman gördük. Bundan sonra görmemek için daha büyük savaş verecektir bu insanlar.” (Cumhuriyet)