Bölge illerinde uygulanan sokağa çıkma yasağına karşı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir bildiri yayınlayan akademisyenlere bir destekte Barış Anneleri Meclisi'nden geldi.

Diyarbakır’da meclis binasında açıklama yapan Barış Anneleri, "Namuslu ve şerefli insanlar barıştan yana olur" dedi.

Açıklamada konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran, "Bu ülkede savaş isteyen kanla banyo yapmak isteyenlere karşı barış istemek herkesi harcı değil" dedi.

 "Bizde barış isteyen akademisyenlerimizin yanındayız" diyen Havva sözlerini şöyle sürdürdü: "Cizre'de, Silopi'de Sur'a kan dökülüyor. Biz asker annelerine defalarca 'Gelin bu kanı beraber durduralım' diye seslendik.

“ Anneler bir çocuk büyütmenin zorluğunu bilir. Biz çocuklarımızı Erdoğan'ın sarayına kurban olsunlar diye büyütmedik. Çocuklarımız ölüyor artık yeter, asker anneleri de çocuklarının saray savaşında ölmesine karşı seslerini çıkarsın.

“ Barış Anneleri olarak, barış ve insanlıktan yana olan namuslu şerefli akademisyenlerin yanındayız. Barıştan yana olan akademisyenlerin gözaltına alınmasını kınıyoruz. Onların yanındayız ve sonuna kadar duygularımıza tercüman oldukları için yanlarında olacağız."

“Sur'da 47 gündür halkın direnişi kırılamadığı için son günlerde korucuların ilçeye getirildiği haberlerine de değinen Havva, koruculara şu çağrıyı yaptı: "Kalkmış işgalci ordu ile birlikte Sur'a girmişsiniz.

“Bugüne kadar devlet mi vardı? Devlet mi size ekmek para veriyordu? Nasıl devletten önce yaşamınızı sürdürdüyseniz bundan sonra da öyle devam edin. Namussuz ekmek yiyeceğinize namuslu ekmek yiyip evinizde oturun. Halkınıza karşı yeni bir ihanet içinde girmeyin biraz onurlu davranın ve silah bırakın. Yarın onlar gidecek, bizim çocuklarımızı öldürdükten sonra, bizim yüzümüze nasıl bakacaksınız. Kimseye maşa olmayın biraz onurlu davranın."

(Fotoğraf-Arşiv)