Barış Anneleri İstanbul Meclisi üyeleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve müzakere sürecindeki Dolmabahçe Mutabakatı'nın hayata geçirilmesi talebiyle 41'inci kez Dolmabahçe Sarayı önünde buluştu.

İlan edilen OHAL kararı ile engellenmek istenmelerine rağmen eylemlerini sürdüren Barış Anneleri, "Analar savaşa geçit vermeyecek" pankartı açıp, "Anneler savaşa geçit vermeyecek" ve "Dolmabahçe'de devrilen masanın yeniden kurulmasını istiyoruz" dövizleri taşıdı.

Her hafta eylem süreleri kısıtlanmaya çalışılan annelerin eylemleri, bu hafta 45 dakika sürdü.

Önümüzdeki hafta sadece 30 dakika izin vereceklerini söyleyen polislere anneler, "Bizler barış gelene, önderliğimizin üzerindeki tecrit kaldırılıp özgürlüğüne kavuşana kadar eylemimize devam edeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Öcalan üzerinde uygulanan ve OHAL gerekçe gösterilerek ağırlaştırılan tecride ve idam söylemlerine ilişkin konuşan Barış Anneleri'nden Perihan Akbulut, "O tek bir şahıs değildir, milyonlar da onun şahsında bütünleşmiştir. Asıl darbeye karşı olan yıllarca demokrasi mücadelesi vermiş bu halkı artık muhatap alsınlar" diye konuştu.

Akbulut, "barış için çok geç kalındı ama hala dönebilirler bu yanlış yoldan. Barış masası devrilmeseydi bu gün ne şehirler yakılır yıkılırdı, ne de bu kadar insanın yüreği yanardı" diye belirtti.

Kaynak: DİHA