Çatışmalı ortamın son bulması talebiyle Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya giden Barış Annelerinin, Meclis’te çıplak aramaya maruz bırakıldığı iddia edildi.

Türkiye’nin birçok kentinden Ankara’ya giden Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Cumartesi Anneleri, asker anneleri ve Roboskili anneler, sabah erken saatlerde İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, “Savaşa Hayır Barış hemen şimdi” pankartı açan anneler Meclis’e doğru yürüyüşe geçti. Annelerin yürüyüş güzergahında polisler tarafından yoğun önlem alındı.

Barış Anneleri arasından, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu ile görüşmek amacıyla 22 kişilik bir heyet oluşturdu. Görüşmelerde bulunmak üzere Meclis’ten içeri alınırken, çıplak aramaya maruz bırakıldı.

Anneler ve HDP’li milletvekillerinin danışmanları buna karşı çıktı. Anneler kendilerine dayatılan bu uygulamayı Meclis Başkanlığı’na şikayette bulunacaklarını belirtti.

Meclis’te HDP ve CHP grubu ile görüşen heyetten bir asker ve PKK annesi tarafından talepler dile getirilirken, AK Parti grubu kongre çalışmaları gerekçesiyle annelerin randevu talebini kabul etmedi. (DİHA)