TGB'ye yapılan operasyona sert tepki gösteren ünlü modacı Barbaros Şansal, attıkları tweetler haber sitelerinde yayınlandıktan sonra Halk TV spikeri Lale Özan Arslan'ı aramıştı. Şansal, ''Kapımda polisler var, sanırım gözaltına alacaklar'', "internet bağlantım da kesildi'' ifadesini kullanmış ve bu sözlerinin ardından, Halk TV spikeri Lale Özan Arslan'la bağlantısı kopmuştu. Olayın ardından 3 Ağustos akşamı kapısına gelen sivil giyimli kişilerce kaçırılarak yaklaşık 2 saat Habibler’deki bir evde alıkonulduğunu iddia etmişti. Polise başvurarak şikayetçi olan Şansal kapısına gelen kişinin “İfadeniz için görüşmemiz gerekiyor” dediği için görevli bir polis olduğunu düşündüğünü ve telefonla arkadaşlarına durumu anlatarak tweet attığını belirtmişti.

Şansal yaşadıklarını, “Bindiğim araçta iki kişi vardı. Yaklaşık 40 dakika kadar yolculuk yaptıktan sonra Habibler semtinde müstakil bir eve getirildim. 2 saat kadar bana sorular sorarak hayatımı anlattırdılar. Darp, şiddet ya da kötü muamele görmedim. Sonra Ford marka, beyaz renkli, plakası 34 ile başlayan ama diğer kısmını çamurla kaplı olduğu için göremediğim bir araçla beni eve bıraktılar” şeklinde anlatmıştı.

SAVCILIK: NE ÖYLE BİR EV VAR, NE DE BİR DELİL

Medyatava'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Şansal’ın iddialarıyla başlattığı soruşturmaya takipsizlik kararı vererek dosyayı kapattı. Gerekçeli kararda; suç tarihinde Şansal’ın anlattığı gibi bir araçla alındığı yönünde görüntü veya delilin elde edilemediği anlatıldı. Ayrıca yaptırılan yer göstermelerinde, tarif ettiği gibi bir evin olmadığı belirtildi. İddiaların çelişkili olduğu, dolayısıyla anlattıklarını doğrular ve soruşturmayı gerektirir bir suçun olmadığı, iddiaların soyut olduğu kanaatine varıldığı belirtildi.

ÜÇ YIL HAPİS İSTENİYOR

Şansal'a takipsizlik kararının ardından, ‘iddiaları asılsız çıktığı’ için Şansal hakkında ‘suç uydurma’dan soruşturma başlatıldı. İddianame hazırlayan savcılık, Şansal’ın 3 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması için dava açtı. İddianamede, işlenmemiş bir suçu yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar ederek, delil ve emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uydurduğu belirtildi.