Silahlı terör örgütüne üye olmak ve tehlikeli madde bulundurmak suçlamasıyla 5. kez hakim karşısına çıkan Üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç'ın duruşmasında hakim ilginç bir karar daha verdi.

 

İki duruşmadır olayla ilgili tutanak düzenleyen polisleri mahkemede hazır etmeyerek tutuklu yargılamanın uzamasına neden olan sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

 

Mahkeme "Suçun niteliği ve atılı suçu işlediklerini gösterir kuvvetli suç şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

 

5. DURUŞMA GÖRÜLDÜ

 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç hazır edildi. Duruşmada söz alan avukat Ercan Kanar, sanıklara yüklenen suçun delillerinin zayıf olduğunu ve tutanakların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Ele geçen materyallerde 6 adet parmak izi belirlenmiştir. Bunlardan 5 tanesi için mukayeseye gerek görülmemiş kalan bir tanesinin ise müvekkillere uymadığı anlaşılmıştır" dedi.

 

Kanar, olay günü hazırlanan polis tutanağının geçerli olmadığını tekrar etti ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) yasal bir parti olduğunu söyledi.

 

SANIK KILIÇ: HER DURUŞMADA HEYET DEĞİŞİYOR

 

Avukatın ardından söz alan tutuklu sanık Ali Deniz Kılıç, “Çıktığımız her duruşma heyet değişiyor. Artık medyada 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin haberlerini izlemeye başladık. “Acaba heyet değişti mi?" diye. Arkadaşlarla iddiaya giriyoruz bu konuda. Ama heyet değişse de bizim durumumuzda bir değişme olmuyor. Biz 1,5 sene deliller incelensin derken, savcı delilerin karartılmasını göz önünde bulundurarak tutukluluk halinin devamını istiyor. Devletin elinde bulunan delilleri nasıl karartırız. Arkadaşlarımıza anlatıp övüneceğiz. Bizim süper güçlerimiz var, çünkü devletin gizli yerlerinde bulunan delilleri alıp karartabiliriz diyeceğiz. Ama bunu biz değil, mahkeme söylüyor" dedi.

 

SAVCI ‘TUTUKLULUK HALLERİ DEVAM ETSİN’ DEDİ

 

Geçen duruşmada tahliye isteyen savcının yerine getirilen yeni savcı, "Kuvvetli suç şüphesi"nin devam ettiği gerekçesiyle iki öğrencinin tutukluluklarının devamını istedi.

 

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından görüşü sorulan savcı Adem Özcan tutuklu sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın üzerlerine atılı suçun niteliği ve atılı suçu işlediklerini gösterir kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

 

Karar için ara veren mahkeme heyeti aynı gerekçelerle tutuklu sanıklar Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Nisan 2012'ye erteledi.

 

POLİSLERİ GETİRMEYENLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Mahkeme, iki duruşmadır olayla ilgili tutanak düzenleyen polisleri mahkemede hazır etmeyerek tutuklu yargılamanın uzamasına neden olan sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.