Bandırma Cezaevi'nde açlık grevinden ceza alan 5 mahkumun gardiyanlar ve askerler tarafından 'işkence koridoru' da dahil olmak üzere farklı şekillerde işkence gördüğü iddia edildi.

İleri’den Murat Büyükyılmaz’ın haberine göre, Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutsak olan Osman Bozkurt, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde daha önce düzenledikleri açlık grevi bahane edilerek işkenceye uğradıklarını öne sürdü.

'HAYATLARINDAN ENDİŞE EDİYORUZ'

Osman Bozkurt'un abisi Selahattin Bozkurt, kardeşine yapıldığı öne sürülen işkence hakkında, "Kardeşim ve arkadaşları yaşıyorlar mı ölüler mi bilgimiz yok. Hayatlarından endişe ediyoruz." Dedi.

Osman Bozkurt, 4 tutuklu arkadaşı ile birlikte gördüğü işkenceyi ailesine şu sözlerle anlattı:

'İŞKENCE TERS KELEPÇE İLE BAŞLADI'

"Daha önce yapılan açlık grevinden dolayı disiplin cezası verilmişti bize. Biz de itiraz etmiştik. Bizi mahkemeye götüreceklerine hastaneye götüreceğiz dediler. 12 Mayıs 2017 tarihinde saat 14.00-14.30 arasında gardiyanlar benimle birlikte 5 kişiyi hastaneye muaneye götürmek üzere başka odaya aldılar. Daha sonra iki arkadaşımı dışarıya çıkardılar. Askerler iki arkadaşıma ters kelepçe takarak götürmek istediler, arkadaşlarımın ters kelepçeye itirazı üzerine zorla ters kelepçe takip döverek işkence yapmaya başladılar. Gelen sesler üzerine dışarıda işkence yaptıklarını anlayıp biz de içerde tepki gösterdik."

'50 GARDİYAN KORİDOR YAPIP BİZİ DÖVDÜ'

"Tepkimiz üzerine 50 kişilik gardiyan grubu koridor oluşturarak bizi araya alıp copla tekme tokat ve yumruklarla işkence yapmaya başladılar. Sonra dışarı çıkarıp askerlere teslim ettiler. Askerler de bize zorla ters kelepçe takıp işkenceye devam ettiler. Sonra bizi mahkemeye götürdüler, yaşadıklarımızı hakime anlattık. Hakim yaşananları kayıt altına aldı."

'DOKTORDAN İŞKENCE RAPORU ALDIK'

"Daha sonra doktora gidip işkence yaptıklarına dair rapor aldık. Arkadaşlarımda ve bende; dilde patlama, kaş da yarılma, gözlerde morarma, belde darp ve morarma gibi işkenceye bağlı çeşitli yaralanmalar var."

'CEZAEVİ MÜDÜRÜ İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEYEREK İŞKENCEYİ KABUL ETTİ'

"Cezaevine dönünce bize yapılan işkenceden dolayı diğer tutukluların gösterdiği tepki üzerine cezaevi müdürü bizimle görüşmek zorunda kaldı. Yaşananları anlattık, gidip kameraları inceleyip geldi. 'Evet anlattıklarınız doğru, haklısınız' dedi. Ve şunu söyledi: 'Gardiyanların içinde söz geçiremediklerimiz var"

'GÖREVLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK'

Abi Selahattin Bozkurt, "Kardeşim, yaşadıklarından dolayı görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Adalet bakanından derhal hastaneye götürülüp gerekli tedavilerini sağlamalarını, işkence yapan gardiyan, asker ve sorumlular hakkında soruşturma yapıp görevden alınmalarını ve kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyoruz." diyerek bir an önce müdahale çağrısında bulundu.