Balyoz davası sanığı emekli ve muvazzaf askerler ve aileleri, devlete milyonlarca liralık dava açmaya hazırlanıyor.

Aysel Alp'in Hürriyet'te yer alan haberine göre 1 milyon liralık manevi, 100 bin liralık maddi tazminat davalarının yanı sıra eş, çocuk, anne, baba ve kardeşler de ayrı ayrı dava açacaklar.

Açılacak davalar önceki dava gerekçelerinden çok farklı olacak. 236 sanıklı Balyoz Davası kapsamında tutuklanarak cezaevinde kalan isimler arasında 1’inci Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Kurmay Albay, CHP Milletvekili Dursun Çiçek de bulunuyordu.

Balyoz davanın bitmesinin ardından sanık avukatları, müvekkillerinin ‘haksız yere’ cezaevinde tutuldukları, hem sağlıklarının hem de yaşamlarının onulmaz biçimde zarar gördüğünü ileri sürerek Ağır Ceza Mahkemesinde maddi ve manevi tazminat davası açıyor. 

Balyoz davasında yargılanan 31 sanığın avukatlığını üstlenen ve 7 Haziran seçimlerinde CHP’den Trabzon Milletvekili seçilen Haluk Pekşen, kendi müvekkilleri için davayı bugün açacaklarını söyledi.

Pekşen, her bir isim için Ağır ceza mahkemesinde 1 milyon lira manevi, 100 bin lira maddi; aileler; eş, çocuk, anne-baba, kardeşin her biri için de Asliya Hukuk mahkemesinde 25’er bin liralık manevi tazminat davası açılacağını bildirdi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz