Zorunlu askerlik yaparken şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan Osman Karadeniz'in durumunu Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na soran HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, yetkililerin Karadeniz'in durumu ile ilgili kendilerine hiçbir bilgi vermediğini belirterek, "11 gündür Osman'la birlikte devletin kendisi de kayıp" dedi.

İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda askerlik yapan ve 11 gün önce ortadan şüpheli bir şekilde kaybolan Kürt asker Osman Karadeniz'den, hala bir haber alınamadı. TSK ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan Karadeniz'in durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken, birçok defa Milli Savunma Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği ile görüşme yaptığını belirterek, yetkililerden somut bir bilgi alamadıklarını söyledi.

Aralarında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı müsteşarlarının da olduğu yetkililerle yaptığı görüşmelere ilişkin DİHA'ya bilgi veren Baluken, "Osman Karadeniz kardeşimiz için ilk günden aileyle irtibat halindeyim. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birçok kez görüştüm ancak somut bir bilgiyle geri dönüş olmadı. Bu akşam da yetkililerle bu konuda telefon görüşmesi yapacağım. Umarım iyi haberler alırız. Osman Karadeniz'in can güvenliği Milli Savunma Bakanlığı'nın ve AKP hükümetinin sorumluluğundadır. Osman Karadeniz için Mobese kameraları ve teknik inceleme sonuçlarının acil olarak açıklanmasını bekliyoruz. Maalesef Osman Karadeniz'den yeni bir haber yok. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valisi ile görüşmemizden bize aktarılan somut hiçbir gelişme yok. Umudumuzu kaybetmeden çalışmalarımızı ve dualarımızı eksik etmeyelim. Zorunlu askerlik uygulaması kaldırılmadan bu endişeli bekleyişlerden kurtulmamız mümkün görünmüyor. 11 gündür Osman'la birlikte devletin kendisi de kayıp" dedi.

HDP Diyarbakır mitingine bombalı saldırı sonrasında kayıp asker Karadeniz'in askeri kışlada ölümle tehdit edildiğini öğrendiklerini belirten Baluken, en son iki gün önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştüklerini ancak kendilerine Karadeniz'in durumu hakkında somut bir bilgi verilmediğini söyledi.

2 gün önce Osman Karadeniz'in ailesinin bir numaradan aranarak, uzun süre telefonun açık tutulmasına rağmen herhangi bir konuşmanın yapılmadığı bilgisine de ulaştıklarını kaydeden Baluken, aileyi arayan numarayı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verdiklerini ve bu numaradan arayan kişilerin Karadeniz'in kaybedilmesi olayıyla ilişkilerinin olabileceğini belirtti. (DİHA)