Balıkesir'de Emek Gençliği’nin yapmak istediği piknik engellendi. Bir haftadır yapılacağı belli olan piknik için hafta sonu mesai bitimine saatler kala izin alınması gerektiği telefonla bildirildi.

Bugün saat 11.00’de Susurluk Jandarma Komutanlığı tarafından Emek Partisi Altıeylül İlçe Başkanı Taylan Kuşdoğan telefonla aranarak OHAL kapsamında çıkan valilik genelgesi ile pikniğin izne tabi olduğu bildirildi.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan Taylan Kuşdoğan bu uygulamanın antidemokratik bir uygulama olduğunu belirtti. Kuşdoğan, “Biz yıllardır geleneksel olarak yaz aylarında geniş bir katılımla bu pikniği yapıyoruz. Herhangi bir izin ya da bildirim şartı olmadı bu zamana kadar. Şimdi böyle bir şartı mesai bitimine yakın bildirmeleri, fiili bir engellemedir. Bu demek oluyor ki OHAL kapsamında memlekette insanlar elli, yüz kişi toplanıp piknik yapmak için bile izin alacak” dedi.

Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı İdris Doğan da “OHAL’in baskıcı yasaları yürürlükte. Pikniğe devletten izin alarak gidecekmişiz. Bu engellemelere karşı 1 Mayıs’a daha geniş daha güçlü bir şekilde çıkmalıyız” dedi.