Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bir trafo merkezine bir kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yaklaşık 4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor" şeklindeki sözlerine konuk olduğu TRT Haber'de açıklık getirdi.

Kedinin ilgi çekeceğini bildiği halde sırf şeffaflık adına sebeplerini söylediğini belirten Yıldız, " Bunun sosyal medyada yer almasını keyifle izledim" dedi.

Taner Yıldız, "Kedinin ilgi çekeceğini bildiğim halde sırf şeffaflık adına bakın şu.. şu...sebepler vardır. Bir de bu sebep vardır. Nitekim İstanbul'da da bu oldu. Şimdi ben şunu diyemem 'İstanbul'daki trafo merkezinde kedi girmemiştir. Kediden dolayı kısa devre akımları olmamıştır.' Ben bunu diyemem. Çünkü böyle olmuştur. Bunun sosyal medyada yer almasını keyifle izledim. 'Şu anda espri yapmıyorum. Ciddi birşeyden bahsediyorum' diyerek konuşmama başladım. Ben bunların ne anlama geleceğini, algısının ne olabileceğini, gerçeğinin ne olduğunu... Bunların hepsini az çok okuyan ve bilen insanlarız. Hiçbir şekilde bu konuda alınganlık göstermem. Ama 8 bin kişi bütün bu kritik noktalarda tam 46 saat çalışıp ve 2 saat uyayarak bu süreci yönelttiler. Cuma günü kar yağsa benzer şeyler olabilir. 30 Mart seçimine denk gelmiş olması bunun bir kaste mahsus olmadığını açıklıkla söylemem lazım. Siyasi partilerin özellikle muhalefette bu kadar sıradan gerekçenin arkasına sığınmış olmaları gerçekten demokrasi açısından kendilerinde hata aramaları gereken, 'Bu kusur nerede işlendi?' demeleri gereken bir konudur. Bu kusur elektrik değildir" diye konuştu. (Medyatava)