Müezzinoğlu, "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için ısrarlı olunmamalı. Kutlamalar için güvenlik öncelikli konudur" ifadesini kullandı.

Türk-İş de, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs için Ankara Tandoğan'da merkezi miting yapacaklarını açıklamıştı.

Geçen yıl Bakırköy’de kitlesel kutlanan 1 Mayıs önceki yıllarda ise Taksim’de bazen izinli bazen de izinsiz olarak kutlanmıştı.

DİSK: 1 MAYIS MİTİNG ALANI GÖRÜŞMEDEN SONRA BELLİ OLACAK 

DİSK’ten yapılan açıklamada, “Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi sınıfının haklarının tehdit altında olduğu bir dönemde 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele gününün işçilerin ve toplumun geniş kesimlerinin hak gasplarına, taşeron düzeni başta olmak üzere güvencesizliğe işsizliğe, iş cinayetlerine ve antidemokratik düzene hayır diyecekleri bir gün olarak örgütlenmesi gerektiği“ belirtilmişti.

Açıklamada, “1 Mayıs 1977 katliamının 40’ıncı, DİSK’in kuruluşunun 50’nci yılında tarihsel bir sorumlulukla DİSK, 1 Mayıs’ı bugüne kadar beraber örgütlediğimiz emek ve meslek örgütlerinin ve 1 Mayıs kutlamalarına katılan bileşenler başta olmak üzere mümkün olan en geniş kesimlerin, tüm demokrasi güçlerinin 1 Mayıs meydanlarında buluşması için çaba gösterecektir” denilmişti.