Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenlerin “niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı” intihar ettiğini söyledi.

Avcı, ataması yapılmayan öğretmenler ile Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’te (TEOG) düşük puan alan öğrencilerin intihar ettiği yönündeki eleştirileri değerlendirirken, “Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, ‘gösterişçi intihar eylemi’ diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı” ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı’nın bu sözlerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

İntihar haberlerinin özendirici olmaması için verilmemesi gerektiğini söyleyen Nabi Avcı, TEOG’dan düşük puan aldığı için intihar ettiği belirtilen çocuğun ailesiyle görüştüğünü ve çocuğun başka nedenlerden ötürü intihar ettiğini söyledi.

Geçen hafta açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, bugüne kadar atanamayan 40 öğretmenin intihar ettiğini söylemişti.

(Kaynak: imc tv)