Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “HDP’ye oy veren şerefsizler” açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunan insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin sosyal medyada ırkçıların hedefi haline geldi.

Eren Keskin’in de üyesi olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği’ne bağlı avukatlar tarafından, Bahçeli hakkında “hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulunulurken, avukat Eren Keskin, twitter hesabından tehdit edildi.

“Karaktersiz, vampir Yahudi”, “Ermeni piçi”, ifadeleriyle sosyal medya üzerinden hakarete maruz kalan avukat Eren Keskin nezdinde Ermeni, Kürt ve Yahudi halklarını hedef alan aşağılayıcı, ırkçı nefret söylemleriyle tehdit mesajları da dikkat çekti.



Sosyal medya üzerinden bir linç kampanyasıyla karşı karşıya kalan avukat Eren Keskin, tehdit ve hakaret içerikli mesajlar hakkında gereken işlemlerin yapılması ve teknik takip başlatılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrıca suç duyurusunda bulunacağını söyledi.



Aynı zamanda İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan avukat Eren Keskin’in tehdit edilmesine tepki gösteren İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, “Eren Keskin yalnız değildir” başlığıyla sosyal medyada avukat Keskin’le bir dayanışma kampanyası başlattı.

Komisyon, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Devlet Bahçeli hakkında yapılan suç duyurusunun hemen ardından gönderilen tehdit mesajlarının tesadüf olamayacağını kaydetti. Avukat Eren Keskin’le dayanışma çağrısında bulunan Komisyon, sosyal medyada #erenkeskinyalnizdegildir başlığıyla destek istedi.