İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla bir mekandan dönerken bir grubun saldırısı sonucunda hayatını kaybeden ÖDP ve Haziran üyesi Bahadır Grammeşin'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Rıfat Doğan'ın ilerihaber.org'da yer alan haberine göre Grammeşin'in avukatı Sema Özdemir, şüphelilerin teşhis edildiğini belirtti.

Soruşturmayla ilgili bilgi veren Avukat Özdemir, "Şikayetçi tanıklar ve müşteki tarafın ifadeleri tamamlandı. Onlar ifadelerini bitirdiler. Teşhis yapıldı. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 10 kişi ise gözaltında bulunuyor. Onların ifadeleri alınacak" dedi.

Aslı açıklamayı Sulh Ceza Mahkemesi'nin soruşturmayla ilgili vereceği karardan sonra yapacaklarını belirten Özdemir, aile ve avukatlar olarak soruşturmanın takipçisi olacaklarını söyledi.

ÖDP ve Haziran üyesi Bahadır Grammeşin, 8 Mayıs Cuma gecesi bir grubun saldırısına uğramış, Grammeşin'in öldürüldüğü olaya ilişkin MOBESE görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, başına aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Grammeşin'in, yere düştükten sonra da bıçaklandığı görülüyordu.