Cumartesi Anneleri, 6 Aralık 1993 tarihinde Urfa'da gözaltına alınarak kaybedilen Hüseyin Taşkaya'nın akıbeti soruldu.

Taşkaya'nın oğlu Şerif Taşkaya, "Babamla 4 yaşında zindanda tanıştım. O çıktıktan sonra 7 yıl onunla yaşayabildim. Devlet bu mutluluğu bize yeterli gördü ve babamı katletti" dedi.

Taşkaya'nın eşi Sultan Taşkaya ise, dua okuyacakları bir mezarlarının bile olmadığını söyleyerek Taşkaya, sürdürdükleri mücadeleye dikkat çekerek, "Çocuklarımızla geldiğimiz bu meydana şimdi torunlarımızla geliyoruz. Kemiklerimizi istiyoruz" dedi. 

Devlet yetkililerine seslenen Taşkaya, "Kemiklerimizi ve insanlığınızı bir tarafa koyun eğer vicdanınız varsa akıbetlerini ortaya çıkarın" şeklinde konuştu.

Cumartesi Anneleri, 506. haftada Hüseyin Taşkaya'nın akıbeti soruldu. Kayıp yakınlarının akıbetini soran ailelerin eylemine CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'da katıldı.

Cumartesi Anneleri adına konuşan Nur Ağırnaslı ise, "Bizler devletin ağır insan hakları ihlallerinin mağdurları ve tanıkları olarak tüm faaliyetleri hukuk kurallarıyla sınırlanmış, yurttaşlara eşit davranan, onların temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, bu güvenceyi bağımsız yargı ile sağlayan hukuk devleti istiyoruz" diye konuştu.

6 Aralık 1993 tarihinde Urfa'da kaybedilen 4 çocuk babası Hüseyin Taşkaya'yı hatırlatan Ağırnaslı, "Hüseyin Taşkaya'yı sormak için emniyete, savcılığa, valiliğe koşan ailesine, 'Sedat Bucak'a sorun denildi. DYP milletvekili, aşiret reisi korucubaşı Sedat Bucak da, 'Bizim ekip almış fakat devlete teslim etmiş, bundan sonra haberimiz yoktur devlet biliyor' dedi" diye konuştu.

Emniyet'e giden ailenin tehdit edildiğini aktaran Ağırnaslı, tüm başvuruların da sonuçsuz kaldığının altını çizdi. Ağırnaslı, Taşkaya'nın kaybedilmesinden, Sedat Bucak başta olmak üzere, korucular Ahmet Bucak, Ahmet Ersin Bucak, Halil Beyazkaz, Kemal Üzeyroğlu, Mustafa Üzeyroğlu, İsmet Özeyranoğlu ile dönemin askeri ve polis yetkililerinin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Ağırnaslı, mücadeleyi sürdüreceklerinin mesajını vererek, "Onlar bu insanlık suçunun hesabını vermeden Hüseyin Taşkaya, ailesine teslim edilmeden bu dava bizim için kapanmayacaktır" dedi.