Türkler'in katillerinin serbest bırakılmasına tepkilerin yoğun olduğu anmada, “AKP ve MHP'nin işbirliği yapılarak katillerin aklandığı” belirtildi.

 

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 32. yılında, mezarı başında anıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı anmada, Türkler ve devrimcilerin katillerinin serbest bırakılmasına tepki gösterildi. Türkler'in kızı Nilgün Soydan, “Katilleri aklayan AKP ve MHP milletvekillerinin tarih önünde hesap vereceklerini” söyledi. Soydan, “Babama bu yıl da iyi haber veremedim” dedi.

 

Türkler için Topkapı Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anmaya ailesi, DİSK yönetici ve üyeleri, DİSK eski Genel Başkanı ve milletvekili Süleyman Çelebi, milletvekili Musa Çam ile çeşitli partiler katıldı. Türkler'in eşi Sabahat Türkler, anmaya, sağlık problemleri nedeniyle ilk kez katılamadı. 32 yıldır ilk kez Mezarlık girişinde toplanan kitle, “Kemal Türkler ölümsüzdür”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “Katiller vuruyor devlet koruyor” sloganları atarak, Türkler'in mezarına kadar yürüdü.

 

Kemal Türkler'in mezarı başında bir konuşma yapan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, “Buraya acılarımızı her defasında tazelemek için gelmiyoruz. 32 yılda, adaletin, hukukun olmadığını gördük, 32 yıldır her defasında acımızı özel bir çabayla bir kez daha hatırlatıyorlar. Bu kez öfkemiz daha kabarık. Onun için bu yıl daha kalabalığız” dedi. Serdaroğlu, katillerin devlet tarafından korunduğunu, kollandığını ve bugün de bir tüm olarak aklandığını ifade etti. Serdaroğlu, konuşmasını, “Gün gelecek, devran dönecek, eli kanlı katiller halka hesap verecek” diyerek tamamladı.

 

Anmada söz alan Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan, “Bu yıl da sana iyi haber getiremedim” diye babasın seslenerek konuşmasına başladı. Soydan, babasının katillerinin kimler olduğunun bilindiğini, katillerin devlet tarafından korunduğunu söyledi. Şu anda MHP milletvekili olan Celal Adan'ın babasının katillerini azmettirici olarak yargılandığını belirten Soydan, “Şimdi AKP ve MHP milletvekilleri el ele vermiş katilleri aklıyorlar. Siz babamın katilini hangi hakla aklıyorsunuz. Benden, ailemden öyle bir yetki aldınız mı? Sizler tarihin önünde hesap vereceksiniz” dedi. (ETHA)