Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, Cizre’de haber takibi yaptığı sırada Cudi mahallesindeki patlamada 28 kişi ile birlikte yaralanarak bodrumda mahsur kaldı.

Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana haber alınamayan Rohat Aktaş için Azadiya Welat çalışanları basın açıklaması düzenledi.

Azadiya Welat ve yine özgür basın emekçilerinin  katıldığı Diyarbakır’daki basın açıklamasında, Aktaş ve Cizre halkının yaşadıklarından AKP’nin sorumlu olduğu söyledi.

Azadiya Welat Editörü Emrah Kelekçier tarafından okunan açıklamada, "Türk devletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve savaş hükümeti AKP, Kürt halkına karşı yürüttüğü savaş konseptiyle katliamlar gerçekleştiriyor. 'Sokağa çıkma yasakları' adı altında terör yaşatan devlet şimdiye kadar 300’den fazla sivili vahşi bir şekilde katletti.

“ AKP çeteleri Moğol ordusu ve DAİŞ çeteleri gibi sivil halk, hayvan, tarih, ve nefes alan ne varsa hedef haline getirdi. Bu kirli savaşta özellikle kadınlar ve çocuklar hedef alındı; şimdiye kadar onlarca kadın ve çocuk katledildi" denildi.

“AKP'nin, vahşetini gizlemek için basın patronlarına ferman gönderdiğine söyleyen Kelekçier, "Bu patronlar ve basın çalışanları gerçekleri çarpıtıyor.

“Günlük bir gazete olarak AKP hükümetinin vahşetini her gün bir kez daha tanık oluyoruz ve gerçekleri halkımıza ulaştırmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şimdiye kadar birçok özgür basın çalışanı AKP çeteleri tarafından yaralandı ya da gözaltına alınd" dedi.

'YARALI ŞEKİLDE MAHSUR KALDI, BİR DAHA HABER ALAMADIK'

Kelekçier, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

"Azadiya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş, bir süre önce Cizre’de yaşanan katliamı takip edebilmek ve gerçekleri Kürt halkına ulaştırabilmek için Cizre’ye gitti.

“Arkadaşımız Rohat Aktaş, 22 Ocak'ta Cizre’de haber takibi yaptığı sırada Cudi Mahallesi'nde bombardıman gerçekleştirildi. Rohat, 28 vatandaş ile birlikte bir binanın bodrum katında yaralı bir şekilde masur kaldı.

“Yaralılar için gönderilen ambulanslar AKP devleti tarafından engellendi. Devletin engellemeleri yüzünden 7 yaralı yaşamını yitirdi. Ocak ayından bu yana vahşet bodrumundaki yaralalardan ve arkadaşımız Rohat Aktaş’tan haber alınamıyor.

“Bodrum katındaki yaralıların tedavi edilebilmesi ve cenazelerin alınabilmesi için eylemler sürerken, bu sefer de başka bir binanın bodrum katında 9 sivil yurttaş canlı bir şekilde yakılarak katledildi.

'İZLEMEKLE YETİNDİLER!'

AKP devleti önceki akşam Cizre’de, bır soykırım daha gerçekleştirdi. Aldığımız bilgilere göre 60 yurttaş devlet tarafından infaz edildi ve bunların büyük bir çoğunluğu yanarak yaşamını yitirdi. Bu vahşet AKP gerçekliğini çıplak bir şekilde gözler önüne seriyor.

“Arkadaşımız Rohat, 10 gündür bodrum katında masur kaldı ve ondan hiç haber alamadık. Katledilen sivillerin arasında arkadaşımız Rohat da bulunabilir. Rohat için birçok basın açıklaması yapıp ulusal ve uluslararası birçok kuruma başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık.

“ Bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruda bulunduk fakat bu kurumlar şimdiye kadar bir şey yapmak bir kenara, gerçekleştirilen soykırımı izlemekle yetindi."

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU SORUMLU'

Arkadaşlarının akıbetinden ve katliamlardan Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sorumlu olduğuna dikkat çeken Kelekçier, "Cizre halkı aylardır AKP hükümetinin vahşetine karşı direnip teslim olmuyor. Biz de bu halkın gazetecileri olarak, ne olursa olsun teslim olmayacağız. Nasıl ki Rohat, Cizre’ye gidip halkla birlikte direnip yaralandıysa biz de bedeli ne olursa olsun gerçekleri halkımıza ulaştıracağız" diye belirtti.

'DEVLET TERÖRÜNE SESSİZ KALMAYIN!'

Azadiya Welat Editörü Emrah Kelekçier tarafından okunan açıklamanın sonunda, şunlar ifade edildi: "AKP devletinin gerçekleştirdiği soykırımı lanetliyoruz. Bir kez daha belirtiyoruz ki, arkadaşınız Rohat’tan hiçbir şekilde haber alamıyoruz, AKP hükümeti ve ilgili kurumlar bu duruma ilişkin bilgi vermek zorunda. Bir kez daha insan hakları kurumlarını ulusal ve uluslararası basın ve kamuoyunu Kürdistan'daki devlet terörüne sessiz kalmamaya davet ediyoruz."

(Kaynak: ANF)