4 Kasım’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk ile görüştü.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı’nın ardından cezaevine giden Tuğluk, Demirtaş ile yaklaşık 1 saat görüştü.

Cezaevi çıkışında Demirtaş’ın halen tek başına odada kaldığını ifade eden Tuğluk, tutuklanarak Edirne’ye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Parti içerisinde bu durumun tartışılacağını kaydeden Tuğluk’un açıklaması şöyle:

"Selahattin Demirtaş ile görüştük. Moral olarak oldukça iyi. Şu anda tecrit koşullarında tutuluyor. Çok kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmeyi partimizdeki yetkili kurullarla tartışıp konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Bir takım açıklamalarımız olacak halen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündeki başvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz. Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devam ettiği sürece biz de şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şeyi var onlar daha sonra paylaşacağız.

(Kaynak: Cumhuriyet)