Demokrat Haber’de yayınlanan ‘Kürtçe konuşan yolcuları otobüsten attılar’ (ilgili haber burada >>>) başlıklı haberimiz sonrası kamuoyunda yoğun bir tepki oluştu. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinden organize olan yurttaşlar Metro Turizm yetkililerini arayıp, uygulamayı kınadıklarını iletmeye başladılar. Bazı yurttaşlar ise Metro Turizm’in boykot edilmesi gerektiğini savundu.

METRO’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Akşam saatlerinde Demokrat Haber’i arayan Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı D.Dinçer Yirmibeşcik, firma olarak böyle bir uygulamalarının olamayacağını söyledi.

Ulusal çapta hizmet veren ve milyonlarca yolcu taşıyan profesyonel bir firma olarak, böyle bir yaklaşımları olamayacağını belirten Yirmibeşcik, başka firmaların aksine Doğu ve Güney Doğu illerine seferler yaptıklarını, bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirtti.

Firma politikası dışında ilgili otobüs şoförü ve muavini tarafından böyle bir davranış gerçekleştirilmiş olabileceği, o nedenle üzerine gidilmesi ve sorumluların bulunması gerektiğini hatırlatmamız üzerine Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı D.Dinçer Yirmibeşcik, haberde adı geçenlere ve ilgili otobüse ulaşmaya çalıştıklarını, ancak kendilerine bu konuda bir şikayet ulaşmadığı için başarılı olamadıklarını söyledi.

İlgili kişilere ulaşabilirlerse gerekeni yapacaklarını söyleyen Yirmibeşcik, tüm ülkeye hizmet veren bir firma olarak yurttaşlar arasında ayrımcılığa karşı olduklarını ekledi.

YAZILI AÇIKLAMA

Talebimiz üzerine Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı D.Dinçer Yirmibeşcik yazılı bir mesajla da hassasiyetlerini iletti:

"Merhaba;
Sitenize yansıyan “Kürtçe konuştukları için otobüsten atıldılar” haberi ile ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.
Öncelikle söz konusu yolculardan bize ulaşan bir şikayet olmadığı için olayın gerçekliğini teyit edebilmiş değiliz. Bize ulaşırlarsa kendileri ile görüşüp (varsa) mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapmaya hazırız.
Metro Turizm yılda 16 milyon yolcu taşıyan ve 76 ile sefer düzenleyen en büyük otobüs firmasıdır.
Sefer düzenlediğimiz iller arasında Van, Ağrı, Kars gibi iller de vardır. Ve bu yörelere sefer yapan araçlarımızda o yörenin insanları çalışmaktadır.
Metro Turizm tüm halkımızı kucaklamayı ilke edinmiş bir firmadır.
Bu tür bir iddiada adımızın geçmesi bizi üzmüştür.
Bizim Firma olarak bu tür bir yaklaşımı onaylamamız söz konusu değildir.
İddaları samimiyet ve ciddiyet ile araştırıp size daha detaylı bilgi vereceğiz.
Saygılarımızla..."

DEMOKRAT HABER