Yüzde 10 seçim barajının düşmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil hırsızlık şoku yaşadı. "Seçim barajı düşmezse Brüksel'e" yürürüm diyen Kotil'in pasaportlarının da çalındığı anlaşıldı. 

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Kotil, Ankara il sınırından girdiği saatlerde, İstanbul'dan kötü haberi aldı; Evi soyulmuştu. Aylin Kotil'e yürüyüşü devam ederken, Kızılcahamam'a 20 kilometre kala, telefonla ulaştık ve hırsızlığı sorduk.

Soygun haberinin bizzat eşi tarafından kendisine iletildiğini anlatan Aylin Kotil, ayrıntıları şöyle anlattı;

"Bana hırsızlık olayını eşim bildirdi. Kendisi de hafta sonu evde değildi. Pazar akşamı eve gittiğinde, evi darmadağın bulmuş. Heryeri dağıtmışlar, adeta talan etmişler.."

Peki neler çalınmış? Aylin Kotil'e göre, sadece eşi ve kendisinin pasaportları, eşinin bir fotoğraf makinası ve yüzükleri alınmış. "Kolyelerime ise dokunulmamış" diyen Kotil, bunun oldukça ilgi gören "seçim barajı düşsün" yürüyüşü ile ilgili olup olamayacağı sorusuna ise şöyle yanıt veriyor; "Yüzüklerim vardı. Onları almışlar. Ama kolyelerim duruyor. Doğrusu, insanın aklına her türlü şey geliyor..."

"GEREKİRSE BRÜKSEL'E YÜRÜRÜM" DEMİŞTİ

Aylin Kotil'in evine giren hırsızın sadece kendisinin ve eşinin pasaportları ile, birkaç ziynet eşyası ve fotoğraf makinesi alması, diğer eşyalara ise hiç dokunmaması, akıllara Aylin Kotil'in daha önce attığı bir twiti hatırlattı.

Türkiye'deki yüzde 10 seçim barajının düşmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Kotil, twitinde "'%10baraj düşmezse bu kez Brüksel'e yürürüm" ifadesini kullanmıştı.

Nitekim, Kotil'in pasaportunun çalınması üzerine bu twiti hatırlayanlar, "Aylin Kotil '%10baraj düşmezse bu kez Brüksel'e yürürüm' dedi ve dün gece evine giren hırsız pasaportunu çaldı! Birileri çok korkmuş olmalı' dedi ve 'dün gece evine giren hırsız pasaportunu çaldı! Birileri çok korkmuş olmalı" twitleri atmaya başladı. Bizzat Kotil de bu atılan twitleri RT'ledi.

Kotil, hırsızlığın amacının ne olabileceği konusunda ise ayrıntılı yorum yapmadı ama, "insanın aklına çok şey geliyor" ifadesini kullandı. (Radikal, Hürriyet)