Saat 05.15 sıralarında THY’nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı’na getirilen Ayhan Çarkın, yaklaşık 15 dakika Havalimanı Emniyet Amirliği önünde sivil plakalı bir aracın içinde bekletildi.

Daha sonra gri renkli sivil plakalı bir minibüse bindirilen Ayhan Çarkın sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Adli Tıp Kurumu önünde de aracın içinde bir süre bekletilen Ayhan Çarkın bir ara polisler ile sohbet edip güldü.

"BURADA PATİKA YOL VARDI"

Sağlık kontrolünden geçirilen Ayhan Çarkın, aynı araçla Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Saat 10.00 sıralarında müdürlükten çıkarılan Ayhan Çarkın, 1995’ten bu yana kendisinden haber alınamayan MİT’çi Tarık Ümit’in gömüldüğünü öne sürdüğü yeri göstermek için ilk olarak Büyükçavuşlu’ya götürüldü. Ayhan Çarkın daha sonra götürüldüğü Kuşbahçe mevkisinde bulunan et lokantasının önünde yer gösterdi.

Ayhan Çarkın’ın burada bir ara savcıya terkedilmiş araçtan bahsettiği duyuldu. Kameranın oldukça yakından kaydettiği bölümlerde Ayhan Çarkın’ın, "Burada patika yol vardı" demesi de dikkat çekti. Polisler, Ayhan Çarkın’ın patika yol olarak işaret ettiği yol kenarında köpek ve dedektörlerle inceleme yaptı. Ayhan Çarkın zaman zaman yer gösterdiği tek katlı tesisin içine de girdi.

GÖSTERDİĞİ YERDE KAZI YAPILDI

Ayhan Çarkın üçüncü olarak Beyciler Köyü yakınlarındaki Umut Vakfı Hatıra Ormanı’nda yer gösterdi. Orman içinde bazı yerleri eli ile işaret eden Ayhan Çarkın’ın gösterdiği noktalara, askerler tarafından güvenlik şeridi çekildi. Bu arada kazı yapılan bölgeye gelen Avukat Taylan Tanay ve bir grup arkadaşı, faili meçhul cinayetlere kurban gidenleri temsilen savcıdan bilgi almaya geldiklerini söyledi. Ayhan Çarkın’ın gösterdiği yerler traktör ile kazıldı. Ancak yaklaşık sadece 40 dakika süren çalışmadan sonuç alınamadı. Aradan yıllar geçen olayların yerlerinde bu kadar kısa süreli kazı yapılması sonuç almaya yetmedi.

TARIK ÜMİT’İN AMCASI DA İZLEDİ

Ayhan Çarkın’ın yer göstermelerine ölümü araştırılan Tarık Ümit’in amcası Cemalettin Ümit de katıldı. Cemalettin Ümit, Ayhan Çarkın’ın anlattıklarını dikkatle dinledi. Cemalettin Ümit, zaman zaman Ayhan Çarkın’a yaklaştı. Ayhan Çarkın da bazen, amca Ümit’e dönerek konuştu. Yer gösterme sırasında polis ve jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. Çoğunlukla bir eli bir polisin eline kelepçelenen Ayhan Çarkın’a çelik yelek de giydirildi.

SIRADA FENERBAHÇE VE SAPANCA VAR

Tutanaklar imzalandıktan sonra Ayhan Çarkın yeniden Silivri Emniyet Müdürlüğü’ne buradan da Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Ayhan Çarkın’ın Kadıköy Fenerbahçe ile Sapanca’da da yer göstereceği öğrenildi.