ANF’nin haberine göre çok sayıda Kürt nüfusun bulunduğu ve bazı belde belediyeleri de BDP'li olan Aydın'da, yerel yayın yapan Mücadele gazetesi, son günlerde Kürt düşmanlığını körükleyen yazılara yer veriyor.

Gazetenin köşe yazarlarından Fethi Aytaç, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazısında, Türkiye'de Kürtlerin giderek nüfusunu artırdığını ve bunun engellenmesi gerektiğini savundu.

Kürt halkını kastederek, "Bölge halkındaki bu aşırı çoğalma, yurdun başka bölgeleri ile karşılaştırıldığında, ülkenin yarınları için çok ciddi bir tehlike oluşturmaktadır" diyen Aytaç, şunları ekledi: "Mesela Trakya'da, Marmara Bölgesi'nde, Ege Sahilleri'nde aileler 1 veya 2 çocukla yetinirken Güneydoğu kökenli bir ailenin 10-15 çocuk sahibi olması, istense de istenmese de er geç belirli bazı sonuçlar yaratacaktır."

Yazar, devamında ise, Kürtleri böylece ayrılıkçı taktiklerini gündeme getirmeyi hedeflemekle suçladı.

Gazetenin sahibi Güçlü Çezik ise, köşe yazarına destek olan bir başka yazı kaleme aldı. Çezik, "Aydın halkı çocuk yardımı alıyor mu?" başlıklı yazısında, Kürt bölgesinde çocuk yardımı yapıldığını ancak Aydın'da yapılmadığını ileri sürdü.

Aydın'da yaşayan Kürtlerin de bu yardımlardan yararlandığını savunarak, yerli halkla Kürtler arasında düşmanlık körüklemeye çalıştığı yazısında Çezik, Kürtlerin para için çok çocuk yaptığını da, şu ifadelerle iddia etti: "Şimdi bir düşünün, daha fazla çocuk demek, daha fazla yardım demek. Bu durumda her ailenin 8-10-15 çocuğa sahip olması şaşılacak bir durum olmamalı! Peki, Aydın'ın kent merkezlerinde ya da köylerinde durum nedir? Kaç Aydınlı çocukları için her ay düzenli olarak yardım almaktadır? Kaç çocuğa kadar yardım edilmektedir?"

Aynı yazıda, çocuk yardımı alanlar 'onursuz' olarak lanse edilerek, "Aydın köylülerinden acaba kaçı onurunu bir yana bırakıp devletin kapısına giderek, “Çocuklarım için bana her ay yardımda bulunun” demiştir? Aydın halkı bu gerçekleri bilmeli. Ödediği vergilerin nerelere gittiğini öğrenmeli" denildi.

Gazete yetkilileri, konuyla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı.

Aydın'da daha önce de Kürtlere yönelik münferit de olsa çeşitli ırkçı saldırılarda bulunulmuştu. Ancak Aydın il merkezi, birçok ilçesi ve beldesinde yoğun Kürt nüfus zaman zaman provakatif söylem ve tavırlar geliştirmek isteyenler olsa da yıllardır diğer yurttaşlarla barış içinde yaşıyor.