Aydın’da KHK ile ihraç edilen emekçilerin gözaltına alınmasını protesto ettiği için gözaltına alınan 34 kişi serbest bırakıldı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü B Bloktaki Güvenlik şube müdürlüğünde bekletilen 34 kişi, Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapılacağı belirtilerek serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü binasından çıkışta, polislerle serbest bırakılanlar arasında gerilim yaşandı.

Serbest bırakılan 34 kişi, gözaltına alındıkları kent meydanında açıklama yaptı.

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, günlerdir gözaltına alınmalarına tepki gösterdi. 

Aydın’da Valiliğin demokrasi güçlerine yönelik keyfi bir tutum geliştirdiğini belirten Gün “Kuşadası temsilciliğimiz, bugün Kuşadası meydanında hiç bir engellemeyle karşılaşmadan basın açıklamasını yaptı. Türkiye’nin her yanında sendikamızın çağrısı ile alanlara çıkıldı. Hiçbir müdahale olmadı. Biz ‘Anayasal hakkımızı kullanarak işimizi geri istiyoruz’ dediğimizde gözaltına alınıyoruz. Hiçbir güç bizi haklı mücadelemizden vazgeçiremeyecek” dedi.

EMEP İl Başkanı Abdurahman Saran ise işleri keyfi bir şekilde ellerinden alınan emekçilerin mücadelesini engellemenin ancak diktatörlüklerde görülebileceğini söyledi. EMEP olarak her zaman kamu emekçilerinin yanında olduklarını belirten Saran, referanduma sunulan başkanlık anayasası ile bugün yönetim biçimi haline getirilen hukuksuzluğun, keyfiyetin ilelebet sürdürülmesinin amaçlandığını dile getirdi.

‘GÜÇLÜ BİR ‘HAYIR' CEPHESİ İÇİN!’

Ülkenin geleceği için tüm emekçilere referandumda ‘hayır’ deme çağrısı yapan Saran, Aydın’da güçlü bir ‘hayır’ cephesinin kurulmasına EMEP olarak her türlü katkıyı sunacaklarını belirtti.

Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Yapı Yol Sen İzmir Şube Başkanı Erdoğan Polat, BES Aydın Şube Başkanı Musa Ekici, SES eski Şube Başkanı Şükran Teberci, Emek Partisi İl Başkanı Abdurahman Saran, Yapı Yol Sen Aydın İl Temsilcisi Deniz Fidan, Eğitim Sen Söke Baştemsilcisi Hayri Yaptatarek, Eğitim Sen Germencik Baştemsilcisi Kenan Sencer, Eğitim Sen Şube Eğitim Sekreteri Yücel Karaosman, Emek Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Tahsine Saran ile birlikte 34 kişi basın açıklaması yaparken polis tarafından gözaltına alınmıştı. Erdoğan Polat, gözaltına alınırken rahatsızlanmış ve acil serviste tedavi altına alınmıştı. Tedavisi tamamlanan Polat daha sonra emniyete götürülmüştü.

(Kaynak: Evrensel)