Cumhuriyet gazetesine yönelik yürütülen soruştuma kapsamında gözaltına alınan gazete yazarları Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Serbest bırakılmasının ardından Cumhuriyet gazetesine gelen Aydın Engin, ilk demecinde "Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Hayatta gördüğüm en ahlaksız dosya bu.." dedi. Engin, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun kendisine söylediği "Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin önünde de eğilmeyiz" sözlerini de Cumhuriyet gazetesi önünde bekleyenlerle paylaştı. 
 
NE OLMUŞTU? 

Adını Atatürk'ün koyduğu Türkiye'nin en eski ulusal gazetesi olan Cumhuriyet'in yöneticileri ve yazarlarına yönelik "FETÖ ve PKK adına suç işledikleri" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, gazetenin yazarlarından Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Kadri Gürsel ve Güray Öz ile çizer Musa Kart, Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay,Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Bülent Utku, Önder Çelik, Bülent Yener, Eser Sevinç gözaltına alınmıştı.