Halkın Hukuk Bürosu yaptığı açıklamayla basında Fehriye Erdal’ın öldürüldüğüne dair çıkan haberlere yanıt verdi.

Yapılan açıklamada basının haber yapma tarzı sorgulanarak şu ifadelere yer verildi;

FEHRİYE ERDAL VE HABER(SİZ)  BİLGİSİZ MANŞETLER

Türkiye halklarının yakından tanıdığı bir isim Fehriye Erdal. Türkiye mahkemeleri önüne bir kez olsun çıkarılmamış, bir kez olsun soruşturma makamlarınca ifadesi alınmamış, yargılanmamış olmasına karşın, Türkiye basını onu çoktan yargıladı, hüknü verdi, onadı bile. Hatta en son ölüm belgesini de çıkardılar, manşetlere astılar. Failini de biliyorlar üstelik.

“İLK ÖLÜMÜ DEĞİL”

Bu Fehriye’nin ilk ölümü değil, yaklaşık bir yıl kadar önce Türkiye basınında Fehriye Öldürüldü “mü” haberlerini okumuştuk. Zaten bir rivayeti haber yapmak hatta onu manşetten vermek çok kolaydır bizde. Sonuna bir “iddia” ekleyince oluverir.

“MADEM YOK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR”

Türkiye ve Belçika adli makamlarının haberi yoktur. Emniyet doğrulamaz. Ailesi avukatları doğrulamaz. Ama Belçika’da bir polis müfettişi kendince bir yorum yapmıştır. Şu akıl yürütmeye bakın; Madem Fehriye bulunamıyor, o halde öldürülmüştür. Eğer öldürüldüyse bunu örgüt yapmıştır. Örgüt bunu yapmışsa masrafları fazla geldiğinden yapmıştır. Her şey tamam bir gömüldüğü yer eksik… Eee onu da siz bulun artık…

“BİR DE CAN DÜNDAR A SORSAYDINIZ”

Zat-ı alillerinin bildikleri bundan ibaret değil elbette. Fehriye Erdal’ın örgüt içindeki konumunu da biliyorlar; “küçük bir balık”

Bir de Sabancı ailesinin avukatı var elbette. O bir şeyler söylemezse ayıp olur, hazır mikrofon uzatılmış. Elbet yasa, hukuk konuşacak değil, madem herkes yorum yapıyor, bir söz de O söyleyiversin, “onlardan her şey beklenir”.  İşte haber tamam. (Keşke bir de Can Dündar'a sorsaydınız, belki o da bir şeyler söylerdi)

Tüm gazeteciler ve gazeteci adayları bilir, hatta aynı adda bir televizyon programı da var “5 N 1 K” . Gazetecinin işi soru sormak ve cevap bulmak. Elbet yorum da yapılır gazetelerde. Ama yorumlar manşete çıkarılamaz.

Netice olarak, konu ile ilgili bilgimiz sorulduğunda verdiğimiz cevabı tekrarlayalım; “Bizim böyle bir bilgimiz yok”.

DEMOKRAT HABER