Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG), dün, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Diyarbakır mitingine yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırının kınandığı açıklamada, seçim süreci boyunca HDP'yi hedef gösteren açıklamalara dikkat çekilirken, "AKP HDP'ye karşı yapılan saldırıların sorumlusudur," denildi.

FDG'nin açıklaması şöyle:

"Her ne pahasına olursa olsun iktidarı ellerinde tutmaya çalışan, özellikle girdiğimiz seçim sürecinde oy ve iktidarı kaybetmenin korkusuyla tarafsız olması gerekirken, açılıştan açılışa koşan Tayyip Erdoğan, kullandığı kin ve nefret dolu, ayrıştırıcı ve kışkırtıcı dil ile halkları birbirine düşman etmeye çalışıyor ve hedef gösteriyor!

Gelen en ufak bir eleştiride toplumu ötekileştiren, hedef alan ve hedef gösteren, kendisinden olmayan herkese karşı uyguladığı şiddetin mağduru geçtiğimiz günlerde HDP oldu.

AKP HDP'ye karşı yapılan saldırıların sorumlusudur!

HDP seçmeninin temsiliyeti Türkiye parlamentosunda vazgeçilmez bir demokratik zenginliktir. HDP ve seçmenine karşı yapılan saldırı ve şiddeti esefle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, sabır, metanet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." (Demokrat Haber)