Alkollü içki satan yerlerin ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta bulunması öngören yasanın, AVM'leri etkilememesi için, ilginç bir çözüm bulundu.

Gazeteport'un haberine göre göre, AVM'lerde ibadet yeri bulunması zorunlu olacak ancak buralara ''İman Yeri'' adı verilecek.

Böylelikle, alkollü içkiler yasasında yer alan ''Perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az 100 metre mesafe bulunması zorunludur” maddesi aşılacak.

''İman Yeri'' tanımı, ibadethane olarak adlandırılan cami, mescit, havra, sinagog, kilise gibi yerler kapsamı dışında kalacak.

Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AVM'lerdeki ibadethanelerin alkollü içki satan yerlere yakın olmasının alkollü içki satışını düzenleyen yasa ile çelişmemesi için düzenleme yapıldığını söylemişti.

Tasarının hazırlanış aşamasında ibadet yerinin zorunlu olması ve 100 metre yasağı nedeniyle, AVM'lere içki yasağı geleceği savunuluyordu.

İşletme sahipleri, AVM'lerdeki zorunlu ibadet alanlarına ''Dua Odası'' adının verilmesini istemişlerdi. Sonuçta ''iman yeri'' adıyla formülü bulundu.

Bu isim, yasanın çıkmasından sonra düzenlenecek AVM'lerdeki sosyal alanlara ilişkin yönetmelikte yer alacak.