Bursa Yenişehir Çamönü köyünün bir kilometre dışında 84 köpek ölmüş, 12 köpek can çekişir halde bulunmuştu. Çamönü köyü muhtarı İbrahim Tuna, ölü köpekler olduğu ihbarı ardından bölgeye gittiğini, köpeklerin zehirlendiğini görür görmez jandarma ve belediyeye haber verdiğini belirterek, zehirlenen köpeklerin yanında şırınga bulduklarını eklemişti.

Köpeklerin kulak küpelerinin İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı’na ait olduğu, nakliye sırasında kamyonetin kasasının branda ile kapatılması yüzünden havasız kalarak öldükleri ortaya çıkmıştı.

Atilla Taş, Şubat 2015’te Yenişehir yakınlarında ölü bulunan köpekler için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Twitter hesabından tepki göstermişti. Atilla Taş, Alinur Aktaş’a “Ne insana saygınız var, ne hayvana, ne doğaya. Lafa gelince Müslüman. Bu yaptığını caniler yapmaz. Sen ne vicdansız biriymişsin başkan efendi. Bu köpekleri neden katlettin? Yazıklar olsun sana” diye yazdı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada; “2 sorumsuz çalışanımız, 3 seferde götürülmesi gereken hayvanları işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk etti. Sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çektiler, personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bıraktı. Personellerimizin ihmalkârlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkardı. Hayvanların güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bırakması gibi gelişen olaylar sonucunda böyle bir olay ortaya çıkmıştır. Yaşanan gelişmeler incelenmesi neticesinde personellerimizin ihmalleri sonucu 84 adet köpeğin havasızlıktan öldüğünü tahmin etmekteyiz. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, Çevre ve Orman Bakanlığından görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptıkları kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir katliam olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldükleri anlaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ayrıca bu açıklamanın yanında  Atilla Taş hakkında İnegöl 2.Asliye Ceza Mahkemesinde dava açmıştı. 1 Aralık 2015 tarihinde sonuçlanan mahkeme Atilla Taş’ın suçu alenen işlemiş olduğuna kanaat getirerek Türk Ceza Kanunu’nun 125/4 maddesi gereğince 1 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Yapılan indirimler sonucunda Taş’ın cezası 11 ay 20 gün olarak kesinleşti.

Mahkeme ayrıca; Taş’a verilen cezanın iki yıldan az süreli hapis cezası olması, üç aydan fazla süreli hapis cezasına mahkumiyetinin bulunmaması nedeniyle, verilen hapis cezasının ertelenmesine ve bir yıl içerisinde aynı suçtan ceza alırsa 11 ay 20 günlük cezasının infaz edileceğini karara bağladı. Atilla Taş, mahkeme kararını yedi gün içinde Yargıtay’a götürebilir.