CNN Türk'te Şirin Payzın’ın konuğu olan Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnce, Din dersleri konusunda 16 yaşına kadar muafiyet tanınması gerektiğini söyledi.

İnce, 9. sınıf din dersi kitaplarında yer alan Ateizm tanımına isyan etti, "Allahı inkar eden insanlar olarak bahsediliyor bizden. Sanki var, biz inkar ediyoruz" dedi.

Ateizm Derneği Başkanı Tolga İnce, zorunlu din dersleri üzerine konuştu. Çıktığı televizyon programında din kitaplarında yer alan Ateizm tanımını da eleştiren İnce, yazılan kitapların tarafsız olmadığını kaydetti.

İnce şunları söyledi: 
 
"Ben özellikle din dersleri diyorum. Çünkü sayın Davutoğlu'nun dediği gibi bizde din kültürü eğitimi olduğunu düşünmüyorum. Baktığınız zaman bizim kitaplarımıza, mesela 4. sınıf kitabına baktım. Öğrencilerin din kültürüyle tanışması kitabı. Besmeleyle başlıyor kitap, ondan sonra dualar var hemen daha ilk ünitede. Biz çocuğa din kültürü anlatırken böyle başlıyor. Demek ki bu din kültürü dersi değil. 

Bunun dışında 9. sınıf kitabında Ateizm tanımı yapılıyor, 'Allah'ı inkar eden insanlar' olarak bahsediliyor bizden. Sanki var biz inkar ediyoruz. Açıkça ortada var da biz inkar ediyormuşuz gibi." 

16 yaşından küçüklere din eğitimi verilmemesi gerektiğini de ifade eden İnce şunları söyledi:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararında din kültürü dersinin tarafsız ve yansız olması gerekir diyor. Sünni müslüman gözüyle bakarsanız, kitabı öyle yazarsanız bu o zaman baskı aracı haline gelir.

16 yaşından küçük kimse dini eğitime maruz kalmasın isteriz. Ama bu uzak hedef. Şu anda en basit olarak yapılacak şey muhafiyetin geliştirilmesi. Şu anda Hristiyan veya Musevi iseniz muaf tutulabiliyor ama Aleviyseniz, Ateistseniz muaf tutulamıyorsunuz."