Ateizm Derneği, ‘komünist ve ateist öğretmenlerin defterini düreceğini’ söylediği iddia edilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ateizm Derneği’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, ”Ateist olmak kişisel bir tercihtir ve istediği inanışta olmak her bireyin hakkıdır. Belli mesleklerle bağdaşmayacak bir tarafı yoktur. Öğretmenlik gibi onurlu bir mesleği icra eden insanları dini ya da siyasi kanaatlerine göre ayırmak, hem yasalarımıza göre suçtur, hem de bölücülüktür” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na da soruşturma çağrısı yapan dernek, ”Çocuklarımıza birbirlerine düşman olmayı, birbirlerinden nefret etmeyi öğreterek masum beyinlerini zehirlemeyi kendine görev sayan birinin “devlet memuru” olması demek, devlet otoritesinin de bu suça göz yumması ya da ortak olması anlamına gelecektir” ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bardakçı’nın nefret söylemi içeren açıklamaları, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun geçen hafta verdiği soru önergesiyle gündeme gelmişti.

Bardakçı’nın 22 Ağustos 2014’te imam hatip ortaokul ve lise müdürleriyle yapılan bir toplantıda şunları söylediği belirtiliyordu:

“Okullarınızda bazı ateist, komünist öğretmenler var, çocukları bunlara teslim ederseniz onlar emek harcamazlar, Darwin teorisini anlatırlar. Derslere komünistler giriyor, çocukların beynini yıkıyorlar. Dinimiz yerlerde sürünüyor… Ateist ve komünistlere defol git buradan deyin, defterlerini dürün. Okullarınızda böyle yapanlar varsa, odanıza çekin kollarınızı sıvayın, baktınız olmadı önce siz sonra ben ifadesini alacağım.”