İki Türk askerinin yakıldığı görüntülerde yer alan IŞİD'lilerden birinin Hasan Aydın olduğu belirtildi. İki defa gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenilen Aydın'ın, Hatay sınırında askeri malzemeler ile yakalanmasına rağmen serbest bırakıldığı iddia edildi.

Dihaber'in haberine göre Suriye topraklarında IŞİD tarafından esir alınan 2 Türk askeri yakarak öldürdüğü iddia edilen, görüntülerde Türkçe konuşan ve Türkiye'yi tehdit eden kişinin Hasan Aydın olduğu belirtildi.

40 yıl önce Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden göç eden ailesi ile birlikte Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine yerleşen Aydın ailesinin en küçük oğlu olan Hasan Aydın'ın, Adana'da 2012 yılında "El Kaide örgütü üyeliğinden" gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Bu olaydan 3 yıl sonra 2015'de Hatay'dan Suriye'ye geçmek isterken yine gözaltına alınan Hasan Aydın'ın kullandığı minibüste askeri malzemeler ve Drone ele geçirildi. Üstünde ele geçirilen malzemelere rağmen Aydın, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Evli 2 çocuk babası Hasan Aydın, 8 Mayıs 2015'te ailesi ile birlikte ortadan kayboldu. Kardeşlerinin kayıp başvurusu yaptığı Hasan Aydın, 4 ay sonra yakınlarını telefonla arayıp, "Suriye'ye geldik. Minbic'teyiz, biz iyiyiz merak etmeyin" diyerek IŞİD'e katıldığını bildirdi.

Hasan Aydın'ın kardeşi Davut Aydın ise, gazetelerde yayınlanan fotoğraflardaki kişinin kardeşi Hasan Aydın olmadığını öne sürdü. Davut Aydın, "Ben videoyu izlemedim, ama izleyen yeğenlerim, bana fotoğrafını gönderdiler. O vahşet görüntülerindeki teröristlerden ön planda olanın kardeşim olduğunu ileri sürdüler ama fotoğraf karesinde ön plandaki değil, arka planda kalan biri var o kardeşimize benziyor. Yani gazetelerde yayınlanan fotoğraftaki terörist Hasan Aydın değil" dedi. (Kaynak: Dihaber)