Bodrum Kent Tv ekranlarında yayınlanan Ayhan Ongun’un hazırlayıp sunduğu Açık Görüş programının konuğu Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, projelerinin yanında kendisiyle ilgili iddialara da yanıt verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bir dizi ziyaret ve açılışlar için geldiği Gümüşlük beldesinde yapılan hizmetleri anlatan başkan özetle şunları söyledi:

 

“Seçimler öncesi hazırladığımız kitapçığımızda hedeflediğimiz tüm projeleri hayata geçirmek için çaba gösteriyoruz. Bunlardan en önemlisi olan arıtma tesislerimizin açılışını da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay yapmıştır. Üst yapıya ilişkin yapılacak çok şey olmasına karşın biz yönetim olarak öncelikle alt yapıyı ele aldık. İçme su projesinin köy içindeki bölümünü tamamladık, sitelerle ilgili de ihalesi yapıldı, en kısa zamanda burayı da tamamlayacağız. Spora, çevre düzenlemesine, eğitime önem veriyoruz. Gümüşlük’ü tarihi, kültürel ve doğal yapısını koruyarak bir tatil ve dinlence beldesi haline getirmek istiyoruz. Kültürel ve sanatsal etkinlikleri, turizme yönelik aktiviteleriyle herkes tarafından en az bir kez görülmek istenen örnek belde yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca termal sağlık turizmine yönelik çalışmalarımız da sürmektedir.”

 

BAŞVURU OLMAMIŞ

Gümüşlük beldesinin tanıtımı amacıyla basılan kitapta niye Gümüşlük Akademisine yer verilmediği şeklindeki soruya ”onların başvurusu olmadı, talep ederlerse onları da koyabiliriz” şeklinde cevap veren Başkan Mehmet Tire Belediyelerin birleşmesi konusunda da “biz görevimizin başındayız, alınacak karar ne olursa ona göre de tavrımızı belirleriz” dedi.

 

Siyasi hedefleriyle ilgili olarak sorulan soruya da ”bunu zamana bırakmak gerekir” diyerek açık kapı bıraktı.

 

“ASKERİMİZ BÖYLE ŞEYLER YAPMAZ”

Programın en can alıcı sorusuysa geçmişte görev yaptığı döneme ilişkin bir olayla ilgili olanıydı.

 

Radikal gazetesinin haberine göre Mehmet Tire’nin görev yaptığı Dargeçit’te 1995 yılında yedi gencin gözaltında kaybı ve bir ölüm dosyası yeniden açılmıştı. Tanık çavuşun da kaybolduğu iddia edilen olayda savcının hazırladığı fezlekede kaybolanların hepsini jandarma öldürdü deniliyordu.

 

Bu konunun sorulması üzerine ”o tarihte ben çatışmada yaralandığım için hava değişimindeydim, bu olaylarla ilgim yok” diyen Mehmet Tire, Ayhan Ogun’un “o dönemlerde görev yapan bir askeri yetkili olarak faili meçhullerle ilgili ne düşünüyorsunuz, Uludere ve benzeri olaylarda askerin bir ihmal ya da kastı var mıdır?” şeklindeki sorusuna da kısaca ”askerimiz böyle şeyler yapmaz” diye cevap verdi.

 

Ulusal basında da yer alan bu haberler yarımada da ilgi ve dikkatle takip ediliyor. Program sırasında da seyircilerden bu konuda çok sayıda soru geldi.

 

Önümüzdeki dönem siyasete hangi partide devam edeceği konusunda da net bir şey söylemeyen Gümüşlük belediye Başkanı Mehmet Tire ”AK parti hükümetinin belde için götürdükleri tüm projelere destek verdiğini, ancak şu aşamada AK Partiye katılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını” ifade etti.

 

AYHAN ONGUN / Demokrat Haber Bodrum