Isparta Eğridir Komando Eğitim Taburu'nda 2011 yılında askerlik yapan Ekrem Ortak, koğuş nöbeti tuttuğu sırada Uzman Çavuş Z.K. tarafından darp edildikten sonra sağ gözünü kaybetti. Uzman Çavuş Z.K. tarafından darp edilen Ortak'ın sağ gözünde ağrılar başladı. Ağrılardan dolayı revire gitmek için revir çavuşuna birkaç kez gidip sıkıntısını anlatmasına rağmen revire çıkarılmayan Ortak, daha sonra sağ gözünü kaybetti.

'KÜRTÇE KONUŞUYORDUK DİYE BİZİ ÇAVUŞ Z.K.'YE ŞİKAYET EDERLERDİ; O DA BENİ DÖVÜYORDU'

Ortak, Uzman Çavur Z.K.'nin kendisini darp ettikten sonra vücudunda bulunan darp izlerinden dolayı darp raporu alabileceği korkusuyla revire çıkarılmadığını sonradan öğrendiğini dile getirdi. Ortak, askerlik yaptığı sırada yaşadıklarına ilişkin şunları söyledi:

"Kantinde Kürt arkadaşlarla oturduğumuzda Kürtçe konuşuyorduk. Kendi aramızda Kürtçe konuşmamızdan rahatsız olan bazı arkadaşlar, bizi sürekli Uzman Çavuş Z.K.'ye şikâyet ederlerdi. Ve bundan dolayı Uzman Çavuş Z.K. hiçbir sebep yokken beni dövüp, hakaret ediyordu. Yine bir gün koğuş nöbeti tutarken Alay Komutanı denetlemeye gelmişti. Ben de nöbetçi Uzman Çavuş olan Z.K.'yi bulup bilgi vermek istedim. Ama nöbetçileri denetlemeye çıktığından dolayı bulamadım. Ve koğuş nöbetime tekrar döndüm. Alay Komutanı gittikten hemen sonra Z.K. geldi. Ve bana hakaret ederek 'neden bana haber vermedin' dedi. Ben de 'sizi aradım, ama bulamadım' dedim. Ve ardından beni tekme tokat dövmeye başladı. Yüzüme gelen bir darbeden dolayı sağ gözümü açamaz oldum. Gözümde çok büyük bir ağrı oluşmaya başladı. Z.K. gittikten sonra nöbetimin hemen ardından revir çavuşuna gittim. 'Gözümde ağrı var açamıyorum, revire çıkmam gerekiyor' dedim. Ama revir çavuşu günün az kalmış yatak istirahatı almak için yapıyorsun deyip gözüme damla damlatıp, merhem sürdü. Ve beni koğuşuma geri gönderdi."

'MAĞDURUM, PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Gözünde ağrı devam edince tekrar revir çavuşuna gittiğini dile getiren Ortak, Z.K.'nin darp raporu alabileceği endişesiyle revir çavuşuyla görüşüp revire çıkmasını engellediğini sonradan öğrendiğini iddia etti.

Ortak, o dönem askerliğinin bitmesine bir ay kaldığını dile getirerek, "Ben de artık bir şey olmaz geçer deyip sivile gelene kadar doktora gitmedim. Askerliği bitirip geldikten sonra gözümde yeniden ağrılar oldu. Bir ay içinde görmemeye başladım. Hemen doktora gittim. Doktor da daha iyi bir hastaneye gitmem gerektiğini söyleyip, beni Kayseri'ye gönderdi. Bir ay olmuştu askerden gelişim. Kayseri'ye gittiğimde doktora sorunumu ve yaşadıklarımı anlatmama rağmen oradaki doktor da çok ilgilenmedi. Sadece bir damla ve merhem verdi. Yaklaşık bir buçuk yıldır birkaç doktora gittim. Ve sorunlarımı anlattım, ama hiçbiri ilgilenmedi. Ve neden gözümün böyle olduğunu söylemedi. Şuan mağdurum. İnsan Hakları Derneği'ne (İHD) başvuracağım. Ve bu sorunumu çözünceye kadar bu olayın peşini bırakmayacağım" diye konuştu. (yuksekovahaber)