Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1996 yılında PKK'liler ile askerler arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren Abdullah Yurdusev adlı asker ile 24 Aralık 1992 yılında Urfa'nın Suruç ilçesindeki bir ev baskınında 7 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren PKK'li İbrahim Tekin'in anneleri el ele vererek barışın gerçekleşmesi için mücadele veriyor.

ASKER ANNESİNDEN ÇÖZÜM TALEBİ

Yüksekova Haber'de yer alan habere göre, yaşamını yitiren askerin annesi Fadile Yurdusev'in konuk ettiği PKK'li İbrahim Tekin'in annesi Fatma Tekin, Kürt sorununun çözümü ve barışı özlemle beklediklerini ifade etti. Kürt sorunun çözümünde önemli olan yönetenlerin anlaşması olduğunu dile getiren Yurdusev, "Kötülükten yana değilim. Hep iyilik olsun. Ama elimizden ne gelir ki? Önemli olan yönetenlerin bu konuda anlaşması. Benim oğlum, kötü biri değildi. Ölmek, öldürmek istemezdi. Eskiden çocuklarımızı gülerek askere gönderiyorduk. Şimdi korkuyoruz. Bizim ciğerimiz yandı, kimsenin ki yanmasın. Allah'tan isteğim, çözümün ve barışın gelmesidir. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" şeklinde konuştu.

ANNELER EL ELE

PKK'li oğlunu 1992'de kaybeden Fatma Tekin de Yurdusev'in elini tutarak barış istediğini ifade etti. Tekin, "Yeter artık. Bir çözüm bulunsun ve analar ağlamasın. Bizim ciğerimize ateş düştü, kimse aynı acıyı yaşamasın. Akan kan dursun, tüm ölenlere Allah rahmet eylesin. Beklentim odur ki yeni ölümler olmasın" dedi.