Reyhanlı patlamasıyla ilgili askeri belgeleri sızdırdığı iddia edilen Er Utku Kalı için 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Sivas Askeri Savcılığı’nın hazırladığı iddianamede; Kalı’nın istihbarat notlarını İstanbul ’daki yerel bir gazetede çalışan E.P.’ye cep telefonu yoluyla gönderdiği savunuldu.

Telefonda yapılan incelemedeyse Kalı ile E.P. arasında o gün iki kez görüşme olduğu; belgelerin saat 18.53 ve 18.54’te gönderildiği ileri sürüldü. Kalı’nın gönderdiği savunulan dört belgenin ‘devletin güvenliği, iç ya da dış siyasal yararları bakımından ve niteliği açısından gizli kalması gereken’ nitelikte olduğu kaydedildi.

Savcılık, Kalı’nın belgeleri gönderdiği iddia edilen gazeteci E.P.’yi de aynı suçla itham etti. Fakat E.P.’nin dosyasını, ‘sivil kişi’ olduğu için ayırarak, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı ’na gönderdi. E.P.’nin ifadesi dahi alınmazken, aynı suçla itham edildikleri halde Kalı, 24 Mayıs’ta tutuklandı.

Askeri Mahkeme’de 15 Ağustos’ta görülen ilk duruşmada suç ‘askeri suçlar’ dışında kaldığından ‘görevsizlik’ kararı verilerek dosya TMK ile yetkili Samsun Ağır Ceza Mahkemesi ’ne yollandı. Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı kabul etti. Fakat mahkeme, dosyayı alınca E.P. hakkında işlem yapılmadığını fark etti. Bunun üzerine 30 Eylül’de Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazarak E.P. hakkında nasıl bir işlem yapıldığını sordu. 

Yanıtta dosyanın ‘görevsizlik’ kararıyla Silivri’ye gönderildiği belirtildi. E.P.’nin ifadeye de çağrılmadığı öğrenildi.