Mardin Artuklu Üniversitesi'nde, Harvard mezunu arkeoloji bölüm başkanının yerine ilahiyatçı başkan atandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde Harvard Arkeoloji Bölümü mezunu Yrd.Doç. Dr. Güner Coşkunsu arkeoloji bölüm başkanlığı görevinden alınmıştı. O göreve önce tarihçi Yrd. Doç. Dr. Ercan Gümüş atanmıştı.

Gümüş’ün istifası üzerine 17 Aralık’ta başkanlığa ilahiyat kökenli Doç. Dr. Mehmet Akbaş getirildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat mezunu Akbaş, İslam Tarihçileri Derneği yönetiminde de yer alıyor. Yüksek lisans tez konusu ise “Sahabenin İslam’ı Tebliği (Suriye Bölgesi)”.

Ömer Erbil’in Radikal'de yer alan haberine göre, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde 18 Kasım’da gerçekleştirilen operasyonda, ihaleye fesat iddiasıyla 70 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Kürdoloji alanına yaptığı katkıyla bilinen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kadri Yıldırım da bulunuyordu. Yıldırım 3 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Üniversitede geçtiğimiz günlerde de Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, YÖK tarafından görevinden alınmış, yerine eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu tarafından üniversiteden uzaklaştırılan, 28 Şubat mağduru olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Ağırakça getirilmişti.

Üniversitede akademik bir kavganın olduğu da gelen bilgiler arasında. Artuklu Üniversitesi’nin tüm akademik kadroları iddiaya göre ilahiyatçılar tarafından ele geçiriliyor. Son dönemde üniversitenin sosyal bilimler kürsülerine alınan 8 akademik kadrodan 5’i ilahiyat mezunu.