Melih Gökçek’in Ankara’da yaptığı usulsüzlüklerle ilgili 7 Haziran seçimlerinden sonra konuşacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın suskun kalması üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’da yaptığı usulsüzlüklerle ilgili 7 Haziran seçimlerinden sonra açıklamalar yapacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun gerekçesi ise, "Melih Gökçek’in bir takım çevrelerle hukuk dışı ilişkiye girdiğini, Ankara’yı parsel parsel sattığını söylediği halde tüm bu hukuksuzluklara ilişkin bildiklerini kamuoyuna sunmaması" olarak açıklandı. 

İLK DAVA MİMARLAR ODASINA AÇILMIŞTI

Arınç'ın Gökçek için Ankara'yı parsel parsel sattı' ifadeleri için ilk dava ne Gökçek'e ne de Arınç'a açılmıştı. Konuyla ilgili ilk dava Mimarlar Odası'na açılmıştı. 

Gökçek’in yaptığı suç duyurusu üzerine Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş’a dava açılmış hazırlanan iddianamede Karakuş’un, hakaret suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamede Gökçek müşteki sıfatıyla yer almıştı.