Ankara merkezli "kozmik oda" operasyonunda 45 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
 
2009 yılında eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiası üzerine başlatılan soruşturmada Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapılmıştı.
 
"Kozmik oda" olarak bilinen odada yapılan ve yaklaşık 1 ay süren aramalarda devlet sırrı niteliğindeki çok sayıda bilgi ve belge dışarı çıkarılmıştı.
 
Bunun Fethullah Gülen grubunun kumpası olduğu iddiasıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi bu sabah operasyon başlattı.
 
Ankara merkezli operasyon kapsamında, aralarında polis ve askerlerin de olduğu 45 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şu ana kadar bu kişilerden 27'sinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Soruşturmanın bir numaralı şüphelisinin eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse olduğu öğrenildi. Köse aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminin şüphelileri arasında da yer alıyor.
 
Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde açtığı davanın iddianamesinde, "Kozmik Oda" soruşturmasına değinilirken, "Arınç'a suikast iddiasının tamamen kurgu olduğu" belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:
 
"Cemaat, Genelkurmayın özel harp dairesinin kozmik odasında, Türkiye'de olmuş bitmiş, geçmişteki birtakım çözümlenememiş karanlıkta kalan olayların nasıl, kimlerin talimatıyla yapıldığına dair yazılı belgeler, planlar olduğunu zannettiğinden örgütsel fayda için bu aramayı gerçekleştirmiştir. Kozmik oda araması ve sonuçları, kozmik odaya girilerek yapılan aramanın sebebi de devletin gizli bilgilerini elde etmektir. Devlet sırlarının elde edilebilmesi için hakim kozmik odaya sokulmuş, örgüt istediği belgeleri arama kılıfı adıyla temin ederek kozmik oda aramasını sona erdirmiştir. Hakimin aradığı kozmik odada örgütün ulaşmak istediği aranan belgeler muhtemelen çıkmamıştır."