Artvin’in Arhavi ilçesinde Eğitim-Sen üyesi öğretmen Ali Gümüş aynı apartmanda oturan ve taksicilik yapan Metin Güneş tarafından saldırıya uğradı. Arhavi’de iki senedir seçmeli Lazca derslerine de giren Ali Gümüş bir süredir komşusu olan saldırgan Metin Güneş tarafından şikayet adıyla sürekli taciz ediliyordu. Metin Güneş, Ali Gümüş’ün apartmanın girişine koyduğu bisikletten rahatsız olduğunu, ayrıca dairede gürültü yapıldığını ifade ederek sürekli Ali Gümüş’ü rahatsız ediyordu. Komşusunun şikâyetlerini dinleyen ve rahatsız olduğu durumları anlayışla karşılayan Ali Gümüş, 10 Eylül 2015 günü Arhavi’de Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşün ardından apartmana gireceği sırada saldırgan Metin Güneş’in yolunu kestiğini gördü söyledi.

'SEN VATAN HAİNİSİN, BÖLÜCÜSÜN'

Gümüş o gün yaşananları şu şekilde aktardı:

“Yanımda 16 yaşındaki lise öğrencisi kızım da vardı. Metin Güneş bana, “Seni bu eve almayacağım sen vatan hainisin, bölücüsün!” dedi. Ben kendisinden yolumdan çekilmesini istedim, ancak o bana karşı küfürlü ifadeler kullanarak beni darp etti. Bu arada kızım Simge beni kurtarmaya çalışıyordu. Metin Güneş, kızıma da saldırarak ikimizi birden yaraladı.”

Daha önce “rinore” hastalığı geçiren ve kafasına aldığı darbelerle yaralanan Ali Gümüş, saldırının ardından darp raporu aldı. Gümüş, önümüzdeki günlerde de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Saldırgan Metin Güneş ise olaydan sonra gözaltına alınsa da bu sabaha karşı serbest bırakıldı.

Arhavi’de iki gün önce de ırkçı bir grup bir inşaat işçisine zorla bayrak öptürmüştü. (egitimsen.org)