Kocaeli Üniversitesi Etik Kurulu’nun etik özensizlikle suçladığı, Rektör’ün de buna dayanarak uyarı cezası verdiği Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na, aynı araştırması için, Türkiye Biyoetik Derneği Araştırma Etiği Ödülü verdi.

 

Etik Kurulu, "İnsan sağlığını üstün tutan bilimsel araştırmaları dolayısıyla Onur Hamzaoğlu Türkiye Biyoetik Derneği araştırma etiği ödülüne hak kazanmıştır" açıklamasıyla Hamzaoğlu'na verilen ödülü duyurdu.  

 

ŞARLATANLIKLA SUÇLANMIŞTI

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamzaoğlu, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yeni doğmuş bebekler ve anneleri üzerinde yaptığı araştırmalarda, yeni doğmuş bebeklerin dışkısında ve annelerin sütünde ağır metallere rastlandığını belirtmiş ve acilen önlem alınması gerektiğini söylemişti.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Hamzaoğlu’nun açıklamalarına şarlatanlık yakıştırması yapmıştı.

 

Bu süreçte üniversite konuyu Etik Kurul’una taşımış, Etik Kurul'u da verdiği Hamzaoğlu’nu, bilimsel etik açısından özensiz davranmakla suçlamıştı. (Demokrat Haber)