Aram Yayınevi’nin Diyarbakır’da bulunan bürosuna polis baskın düzenledi, büronun kapılarını kırdı, bilgisayarlara ve kitaplara el koydu.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Diyarbakır’da Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kurdi-Der) binasında bulunan Aram Yayınevi bürosuna yapılan baskında, büronun kapalı olan tüm kapıları balyozla kırılırken bilgisayar ve bazı kitaplara el konuldu.

Polisler baskının gerekçesini söylemeden binadan ayrıldı.

Aramanın ardından Aram Yayınevi editörlerinden Ulaş Gültekin, şirket avukatı Resul Tamur ile birlikte depoya geldi.

Yayınevlerinde her şeyin prosedürüne göre işlediğini söyleyen Gültekin, daha önce Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aram Yayınları’ndan çıkan 53 kitap hakkında toplatma kararı verdiğini hatırlatarak, ikinci kez kapıların kırılarak kitaplara el konulması durumunu yaşadıklarını belirtti.

Bu zamana kadar evlerde bulunan kitaplıklardan, kitapevlerinde bulunan raflardan ve kitap fuarlarından kitaplarının alındığını dile getiren Gültekin, depoda ise herhangi bir satış yapılmadığını, bu nedenle depoyu basmalarına herhangi bir anlam veremediklerini söyledi.

Gültekin, 2001 yılında basımı yapılan ve şu an baskısı olmayan, sahaflarda dahi olmayan kitaplar için de yasak ve toplatma kararı çıkarıldığını belirtti.