Anti-kapitalist Müslümanlar adıyla da bilinen Kapitalizmle Mücadele Derneği 5 Ağustos'ta Silivri'de Ergenekon duruşmasına katılacakları şeklindeki iddiaları net bir şekilde yalanladılar.

İşçi Partisi'nin yayın organı olan Ulusal Kanal'da yayınlanan bir haberde, “Anti-Kapitalist Müslümanlar olarak ... bu sofrada iftarımızı açtıktan sonra 5 Ağustos’ta hep beraber Silivri duvarlarını yıkmaya gideceğiz. Oradaki yurtsever ve vatansever insanları kurtarmaya gideceğiz." denildiği iddiasını yalanlayan Kapitalizmle Mücadele Derneği yönetimi,"Basına ve kamuoyuna duyuru" başlığı ile iddiaları yalanladılar. 

Yapılan açıklamada 5 Ağustos'ta Silivri'de olmayacağız, ulusalcılığa karşıyızdenildi.

İşte o açıklama:

"Son günlerde Antikapitalist Müslümanlar ismini bir çok siyasi grup ve oluşum kendi organizasyonlarında kullanma çabasına girmişler ve hareketimizin hiçbir şekilde onayı veya haberi olmadan hakkımızda birtakım açıklamalar basına yansımıştır. Öncelikle bu haberleri kesin bir dille tekzip ediyoruz. 

PAZAR GÜNÜ YAPILAN İFTARI BİZ ORGANİZE ETMEDİK

28 Temmuz Pazar günü Gezi’de yapılması planlanan iftara katılmayacağımızı duyurmamıza rağmen bu olayı haber yapan kuruluşların bu açıklamamızı dikkate almadan, bu iftarı adeta biz organize etmişiz gibi yaptıkları haberleri reddediyoruz.

SİLİVRİ'YE GİTMEYECEĞİZ

Bugün de Antikapitalist Müslümanların 5 Ağustos’ta Silivri’de olacağı yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yönde açıklamalar yapan kişilerin deKapitalizmle Mücadele Dernekleri etrafında örgütlenen Antikapitalist Müslümanlarla hiçbir ilişkileri yoktur. Bu tür haberleri yaparken sorumsuzca davranan basın kuruluşlarını kınıyoruz. Herhangi bir kurumsal onay alınmadan bu haberin yayınlanmasında kötü niyet olduğunu düşünüyor ve Antikapitalist Müslümanlar ismi kullanılarak menfaat devşirilmeye çalışıldığına inanıyoruz.

HER TÜRLÜ IRKÇILIĞA, FAŞİZME, DARBECİLİĞE KARŞIYIZ

İktidarın muhaliflerini darbecilikle itham etmeye çalıştığı bir ortamda, Gezi’de oluşan muhalefetin ve Antikapitalist Müslümanlar’ın bir ideolojiye angaje edilmeye çalışılması ve Gezi’nin sivil kimliğinin gölgede bırakılmaya çalışılması bir itibarsızlaştırma çabasıdır. Hareketimizin özü olarak her türlü ırkçılığa, faşizme, darbeciliğe, despotluğa ve ulusalcılığa karşı olmamız bizi kesinlikle her türlü ulusalcı partiden uzak tutmaktadır. Bu nedenle bu tür haberlerde adı geçen partilerle kesinlikle bir ilişkimiz yoktur. 

LİDERİMİZ YOK, EZİLEN HALKLARI VE GRUPLARI SAVUNUYORUZ

Antikapitalist Müslümanlar kendi aralarında yatay örgütlenmeyi tesis eden, toplumdaki genel algının aksine bir lideri olmayan ve eşitlerarası sorumluluk bilinciyle hareket eden, her türlü ezilen halkın ve grubun yanında onların haklarını savunmak için mücadele eden bağımsız bir harekettir. Bu amaçla halkların organize edeceği yeryüzü sofraları fikrini ortaya attık ve bu fikir de halkımız tarafından benimsenip ülkenin dört bir yanında hayata geçirildi. Daha önce de ısrarla söylediğimiz gibi, bizim bir siyasi partiyle alakamız olmadığı gibi, herhangi başka bir siyasi oluşumun da bileşeni değiliz. 

Benzer isimleri kullanan gruplarla veya bizimle aynı ismi kullanarak sosyal medyada faaliyet gösteren kişilerle de bir ilişkimiz yoktur. Twitter’da @kamuder, Facebook’ta ise“Kapitalizmle Mücadele Derneği” sayfası dışında sosyal medyada aynı veya benzer isimle açılan sayfaların bizimle bir ilgisi yoktur. 

Duyurularımızı ve faaliyetlerimizi bu adreslerden takip edebilirsiniz. (Gazeteciler.com)

http://antikapitalistmuslumanlar.org/
Twitter: https://twitter.com/kamuder
Facebook: https://www.facebook.com/Anti.Kapitalist.Muslumanlar.DER